Skip to content

Schoon Almere

Samen houden we Almere schoon

Schoonmaakactie

De gemeente Almere zet zich in voor een schone stad. Zo maken we alle straten, pleinen, grasvelden en plantsoenen schoon en legen we de prullenbakken. 

Doet u ook mee? 

De gemeente streeft ernaar Almere een prettige woonomgeving te laten zijn. Daar zetten wij ons voor in, maar u kunt ook meehelpen. Vele handen maken immers licht werk. Zo dragen de gemeente en de buurtbewoners gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de buitenruimte. Helpt u mee met het schoonmaken en schoonhouden van de buurt, dan zorgt de gemeente gratis voor zwerfvuilgrijpers en vuilniszakken.

Bent u benieuwd of er in uw buurt  meer mensen zijn die hun eigen buurt schoonhouden? Kijk dan op mensenmakendestad.almere.nl

Meld u aan!

U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 14 036 of via het contactformulier onder vermelding van Schoon Almere (Stadsreiniging).

Materiaal lenen

Bent u van plan om in uw buurt zwerfvuil op te ruimen? Dan kunt u materialen lenen zoals grijpers, handschoenen, vuilniszakken en ringen om de vuilniszak aan te hangen. U kunt deze materialen aanvragen via onderstaand aanvraagformulier.
Een toezichthouder van Stadsreiniging neemt daarna contact met u op over de aanvraag.

Aanvraagformulier materialen voor opruimen zwerfvuil

materialenzwerfvuil

Uw gegevens
Welke materialen heeft u nodig?
Verzenden
Wat vindt u van onze website?