Direct naar paginainhoud

Pekelmeerpad

Pekelmeerpad

Alle essen in de straat kunnen op dit moment blijven staan. Er staan essen die (nog) geen essentaksterfte hebben en essen met lichte aantasting door essentaksterfte. Alle essen kunnen (nu nog) veilig blijven staan. Dat kan tot ze matig tot ernstig zijn aangetast waardoor er dood hout in de bomen zit. Dan moeten we de bomen vervangen. Dat is niet leuk, maar helaas wel nodig.

Essentaksterfte kan zich snel ontwikkelen en de bomen die zijn aangetast worden niet meer beter. Uiteindelijk moeten we dus bomen vervangen in uw straat. Het kan zijn dat we de licht aangetaste essen alsnog volgend jaar moeten vervangen, maar dit kan ook verspreid zijn over een aantal jaren.

Uitslag van uw keuze

Een meerderheid heeft ervoor gekozen om, als we uiteindelijk zieke essen gaan verwijderen, dit gefaseerd te doen. Dat doen we nu nog niet, maar als dat echt nodig is. We controleren de essen regelmatig. Dit betekent dat we meerdere keren terug komen in uw straat om zieke essen te verwijderen. We vervangen de bomen dan voor de bomen in Variant B.

Variant B

Ontwerp

Illustratie Almere skyline
Jouw mening