Direct naar paginainhoud

Polonaisestraat

Polonaisestraat

Alle essen in de straat kunnen op dit moment blijven staan. De essen met het blauwe symbool zijn licht aangetast door essentaksterfte, maar kunnen nu nog veilig blijven staan. Dat kan tot ze matig tot ernstig zijn aangetast waardoor er dood hout in de bomen zit. Dan moeten we de bomen vervangen. Dat is niet leuk, maar helaas wel nodig. 

Essentaksterfte kan zich snel ontwikkelen en de bomen die zijn aangetast worden niet meer beter. Uiteindelijk moeten we dus bomen vervangen in uw straat. Het kan zijn dat we de licht aangetaste essen alsnog volgend jaar moeten vervangen, maar dit kan ook verspreid zijn over een aantal jaren. We planten nu alvast nieuwe bomen zodat het straks, als we de essen moeten verwijderen, een minder kaal gezicht is. 

Uitslag van uw keuze

Een meerderheid heeft ervoor gekozen om, als we zieke essen verwijderen, dit gefaseerd te doen. Dat doen we nu nog niet, maar als dat echt nodig is. We controleren de essen regelmatig. Dit betekent dat we meerdere keren terug komen in uw straat om zieke essen te verwijderen. 

De nieuwe bomen (groene symbool) planten we in het najaar 2019/begin 2020. Er is gekozen voor de nieuwe bomen in Variant B. Van de aannemer ontvangt u ongeveer een week van te voren bericht als ze bij u in de straat aan het werk gaan.  

Variant B

Ontwerp

Illustratie Almere skyline
Jouw mening