Skip to content

Bossen en parken

Veilige en gevarieerde bossen en parken

Almere heeft veel groene plekken: bossen en parken waar gevarieerde bomen en struiken staan, die aantrekkelijk zijn voor bewoners, vogels en insecten. We inspecteren alle bomen regelmatig en kijken waar onderhoud nodig is. Uit een recente inspectie is naar voren gekomen dat er op verschillende plekken in bossen en parken solitaire bomen staan die voor onveilige situaties kunnen zorgen. Uiteraard willen we dit voorkomen. Daarom gaan we deze bomen verwijderen. Het verwijderen van de bomen gebeurt alleen als het echt nodig is.

Als we grote groepen bomen verwijderen, planten we ook weer nieuwe bomen terug. We planten verschillende soorten bomen. Ook hebben we aandacht voor de bosranden. Het hout van de bomen die we verwijderen laten we grotendeels liggen. We verwijderen dit op een later moment, zodat we de bodem nu niet stuk rijden.  

Werkzaamheden uitgesteld tot najaar 2020

Doordat het de afgelopen periode heel nat is geweest hebben we de werkzaamheden in de Noorderplassen, Molenbuurt en het Laterna Magikapark uitgesteld tot eind 2020. De bodem is te nat, waardoor we niet met machines het bosvakken in kunnen. We willen voorkomen dat we teveel schade aan de ondergrond aanrichten. Daarom zijn de werkzaamheden uitgesteld.

Wat vindt u van onze website?