Direct naar paginainhoud
menu

Keuzes in onderhoud en beheer

Keuzes in onderhoud en beheer

Almere wordt ouder. Daardoor moeten we als gemeente steeds meer aan beheer en onderhoud doen. Dat kost meer geld dan er beschikbaar is. Daarom heeft de gemeenteraad in november 2015 besloten wat we nog wel doen, en wat niet (meer) of minder. We zorgen er uiteraard voor dat er geen onveilige situaties ontstaan en dat alles wat móet werken, blijft werken. 

Minder onderhoud

De omgeving is minder netjes dan u eerder gewend was. We maaien het gras minder vaak, en verwijderen minder onkruid op de stoep en langs de weg. We doen minder onderhoud op bedrijventerreinen en in parken. 

Sommige bruggen en fietspaden die weinig werden gebruikt, hebben we verwijderd. We gaan nog een aantal bruggen en fietspaden verwijderen. Prullenbakken en speeltoestellen die weinig gebruikt worden halen we weg of verplaatsen we naar plekken waar ze harder nodig zijn. 

Duurzame oplossingen

Tegelijkertijd investeren we in duurzame oplossingen en maken we slimmere keuzes. Dat kost nu even extra geld, maar zorgt er daarna voor dat we jaarlijks minder geld kwijt zijn aan beheer en onderhoud. We leggen bijvoorbeeld betonnen fiets- en voetpaden aan waar boomwortels anders schade veroorzaken aan het asfalt en plaatsen LED-lampen in de straatverlichting. Ook krijgen de prullenbakken op straat gescheiden afvalinzameling.

Wat vindt u van onze website?