Podcast De boombast

De boombast, lichtmast en wateroverlast

Dagelijks werken wij aan het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Voor ons is dit alledaags, maar voor de buitenwereld zijn onze werkzaamheden niet zo vanzelfsprekend. Wij vertellen graag hoe wij werken aan het aantrekkelijk houden van de openbare ruimte. Daarom hebben wij een podcast gemaakt; het is een serie en die heet: De boombast, lichtmast en wateroverlast podcast.  

Met deze podcast geven we luisteraars een kijkje achter de schermen. Zes jonge medewerkers van de gemeente Almere hebben een podcastserie van zeven afleveringen gemaakt. Zij spreken collega’s, ondernemers en inwoners over het beheer en onderhoud van de stad. 

Benieuwd naar de inspirerende verhalen over keuzes maken en meningen over de buitenruimte? 

Luister podcast

Aflevering 1: Speelruimte

Hoe speelde jij vroeger buiten? In deze aflevering gaan we in gesprek met Thea over speelplekken in Almere. Ook vertellen kinderen wat zij het leukste vinden als ze buitenspelen.

Aflevering 2: 24/7 ambtenaar

Om 5 uur naar huis? Echt niet! Zeker niet voor de collega’s van piket. Zij hebben avond- en weekenddiensten om altijd bereikbaar te zijn voor spoedklussen. Bijvoorbeeld bij omgevallen bomen of bijzondere vondsten in het riool. Benieuwd waar Jasper tijdens zijn piketdienst voor is opgeroepen? Luister dan naar deze aflevering over de werkzaamheden en projecten van Jasper, de 24/7 ambtenaar.

Aflevering 3: Nieuw land

Kees weet het nog goed, het moment dat hij als kleine jongen over het IJsselmeer keek. Toen was de plek waar hij meer dan 40 jaar heeft gewerkt nog niet ontstaan. Kees vertelt ons in deze aflevering hoe de stad eruitzag toen hij net begon met werken in Almere. We verwonderen ons samen over wat hij de afgelopen jaren allemaal in de grond van de polder heeft gevonden en hij neemt ons mee bij de werkzaamheden van een werkvoorbereider.

Aflevering 4: Trots op Almere

Almere heeft veel mooie plekken waar we als gemeente trots op zijn. Naast een knisperend houtvuur verteld Jeroen trots over zijn werk voor Almere. Als afdelingsmanager van de Beheerafdeling is Jeroen verantwoordelijk voor het beheer van de stad. Benieuwd naar Jeroen zijn favoriete plek en hoe hij kijkt naar zijn werkzaamheden?

Aflevering 5 : Almere Buiten + Hout = goud

Germain staat elke dag om 5 uur op om kort te mediteren, sporten en te lezen. Daarna aan de studie of begint hij alvast zijn werkdag bij de gemeente. Hij is gebiedsadviseur voor Almere Buiten en Almere Hout. Germain vertelt over welke vragen hij adviseert, hoe zijn contact is met de stad én aan welke plek in Almere hij de mooiste herinneringen heeft.

Aflevering 6: De wegbeheerder

Almere heeft meer dan 500 km aan fietspaden en nog veel meer autowegen en busbanen. Als gemeente kunnen we dan ook niet zonder een wegbeheerder. In deze aflevering vertelt Thom, technicus wegen, over fietspaden, wegen en waarom er soms lang water op blijft liggen. Ook vertelt hij wat de invloed van het thuiswerken is op een melding van de openbare ruimte & hardrijders en aanvragen van nieuwe opritten. Daarnaast vertelt Esther, directeur van de Fietsersbond over de ontwikkelingen rondom fietsstad Almere.

Aflevering 7: Van reisleidster tot wethouder

Hoe leg je aan kinderen uit wat een wethouder doet? En voor wat voor kunst mogen we jou ’s nachts wakker maken? Dit en meer vragen wij aan Hilde van Garderen, wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing. Ook vertelt Hilde meer over het bijzondere vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog: de Short Stirling.