Skip to content

Renovatie Leeghwatersluis

Leeghwatersluis

De Leeghwatersluis is opengesteld voor het vaarverkeer. De komende zes maanden controleren we ook het functioneren van de sluis en wordt indien nodig hersteld. Bij de sluis staat op een bord aangegeven wat u kunt doen in het geval van een storing en welk nummer u dan kunt bellen.

De gemeente Almere heeft de Leeghwatersluis in de Leeghwaterplas gerenoveerd. Er is nu een bedieningsgebouw en de sluis heeft nu kunststof deuren van duurzaam materiaal, die onderhoudsvrij zijn. Ook het terrein eromheen is aangepast. Er is verlichting en een camera-installatie. De steiger is vernieuwd met gerecycled kunststof. Op het dak van het bedieningsgebouw zijn zonnepanelen; deze voorzien de sluis van energie. 

In het voorjaar wordt de Leeghwatersluis officieel geopend.

Alternatieve route

Vaartuigen kunnen ook gebruik maken van de alternatieve vaarroute via de Leeghwaterplas, Waterwijk, Markerkant en Kruidenwijk naar het Beatrixpark. De Hoge Vaart is bereikbaar via de Lange Wetering of de Noorderplassen. Ook de route van het Weerwater naar de Leeghwaterplas langs het centrum en Filmwijk is open.  

Vaarroutes vanaf en naar Leeghwatersluis
Wat vindt u van onze website?