Skip to content

Werk aan bruggen

Werkzaamheden Deventerbrug

Op maandag 3 december en dinsdag 4 december is de Deventerbrug afgesloten tussen 9.00 en 15.00 uur. We gaan de leuningen van de brug opknappen en het brugdek maken we stroever. We verwijderen de bestaande leuning  zodat we ze kunnen coaten in een werkplaats.  en worden daarvoor tijdelijk verwijderd. Tijdelijk plaatsen we een vervangende leuning.  Na de behandeling plaatsen we de bestaande leuningen weer terug. We behandelen het brugdek zodat dit stroever  wordt. De omleidingen geven we aan met de bekende gele borden.

Vervangen bruggen Almere Haven

De gemeente Almere gaat van 11 oktober tot en met 20 december 2018 drie bruggen in Almere Haven vervangen: de Boerderijbrug, Gildebroederbrug en de Overhaal. De bruggen zijn verouderd en niet meer in goede staat. De bruggen repareren kost meer dan ze vervangen, daarom bouwen we nieuwe bruggen. De nieuwe bruggen worden van staal en composiet, met een veel langere levensduur dan de huidige brug. 

Planning

We starten in de week van 11 oktober met de Boerderijbrijbrug. De Overhaal pakken we als laatste aan. De totale werkzaamheden zijn 20 december klaar.  De planning is:
• Boerderijbrug in het Polderhofpad bij Buitenhof, afgesloten van 23 oktober t/m 6 december

• Gildebroederbrug, tussen Gildemark 53 en Redemark 1, afgesloten van 11 oktober t/m 27 november

• Overhaal, grenzend aan de Wittewerf, afgesloten van 8 november t/m 20 december

Bereikbaarheid en overlast

Bij de bruggen richten we een tijdelijk werkterrein in.  Tijdens de werkzaamheden is het fiets- en voetpad van en naar de bruggen afgesloten. De omleiding geven we aan met de bekende gele borden. De werkzaamheden, zoals heiwerkzaamheden, kunnen enige geluidsoverlast veroorzaken.

Wat vindt u van onze website?