Skip to content

Overzicht werkzaamheden bruggen

Meerdere oude houten bruggen voor fietsers en voetgangers zal de gemeente Almere de komende jaren vervangen. De nieuwe bruggen zijn niet gemaakt van de kwetsbare en onderhoudsgevoelige houtconstructies, maar van duurzamere materialen als staal, composiet en beton. Hierbij is ook aan het milieu gedacht. Het vrijgekomen hout uit de bestaande bruggen komt in het leuningwerk van de nieuwe bruggen of pop andere locaties en ook wordt er op verschillende locaties gebruik gemaakt van gerecycled plastic als duurzaam alternatief voor standaard kunststoffen.

In mei 2020 is er een meerjarig contract getekend tussen de gemeente en Knipscheer Infrastructuur uit Almere. De gemeente en Knipscheer trekken samen op om de bruggen te ontwerpen en vervangen. Het meerjarige contract voorkomt dat voor elke brug afzonderlijke aanbestedingsprocedures moeten worden doorlopen. Bovendien verkort dit het proces van vervangingsbesluit tot de uitvoering.

De voor dit jaar geplande bruggen zijn ontworpen. De vergunningverlening kan worden opgestart, waarna het verleggen van kabels en leidingen volgt en het inkopen en produceren van de materialen. De eerste buitenwerkzaamheden starten dit najaar. Op deze pagina komt regelmatig een update over de voortgang van de diverse projecten.

Overzicht locaties met brugwerkzaamheden

Locatie/brug

Werkzaamheden

Planning

Veluwsekant/Michauxbrug

Vervangen brug

november 2020 - maart 2021

Stedenwijk/Limburgsebrug

Vervangen brug

september 2020 - januari 2021

Stedenwijk/Breukelenbrug

Vervangen brug

september 2020 - december 2021

Waterwijk/Von Draisbrug Vervangen brugnovember 2020 - februari 2021
Markerkant/Beitelbrug Vervangen brugoktober 2020 - december 2021

 

Ontwerp Michauxbrug Veluwsekant (download in pdf)

Schetsontwerp Michauxbrug
Impressie Limburgsebrug Stedenwijk
Wat vindt u van onze website?