Skip to content

Belastingen ondernemers

Als ondernemer binnen de gemeente Almere moet u gemeentelijke belastingen en heffingen betalen. Welke belastingen en heffingen u dient te betalen, is gedeeltelijk afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft. Als ZZP’er (natuurlijk persoon) kunt u met een laag inkomen kwijtschelding aanvragen voor uw persoonlijke belastingaanslag.

Bijzonder uitstel van betaling | Coronavirus

Om de gevolgen van het coronavirus voor eenieder te verzachten, neemt de gemeente Almere maatregelen. Komt u in betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u voor uw aanslag Gemeentelijke Belastingen Bijzonder uitstel van betaling aanvragen. U krijgt dan uitstel van betaling tot 1 september 2020. Dit geldt voor ondernemers, inclusief ZZP’ers in Almere.

Hoe aanvragen?

Stuur een e-mail naar de afdeling Belastingen belastingen@almere.nl. In de aanvraag legt u uit hoe u door de uitbraak van Corona in betalingsproblemen bent gekomen. Nadat wij uw verzoek hebben ontvangen, stoppen wij met invorderingsmaatregelen. Telefonisch contact opnemen is mogelijk via 14 036, maar dat is momenteel wel zeer beperkt.

Onroerende- zaakbelasting

Onroerende- zaakbelasting

 >

Parkeer- belasting

Parkeer- belasting

 >

Precario- belasting

Precario- belasting

 >

Rioolheffing

Rioolheffing

 >

Toeristen- belasting

Toeristen- belasting

 >

Wat vindt u van onze website?