Direct naar paginainhoud
menu

Gemeentelijke belastingen betalen

U kunt de gemeentelijke belastingen op verschillende manieren betalen:

Automatische incasso

U kunt de gemeente machtigen het te betalen bedrag van de gemeentelijke belastingen automatisch en gespreid van uw bankrekening af te laten schrijven. U geeft dan een automatische incasso af.

Het moment waarop u een machtiging voor automatische incasso afgeeft, bepaalt in hoeveel termijnen het bedrag wordt afgeschreven. Doet u dit binnen veertien dagen na dagtekening van de aanslag, dan worden aanslagen tussen 85 en 10.000 euro in tien termijnen van uw rekening afgeschreven. De tien termijnen worden geïnd vanaf maart tot en met december. Geeft u de machtiging voor automatische incasso later af, dan wordt het bedrag in minder termijnen van uw rekening afgeschreven. Aanslagen lager dan 85 euro en/of hoger dan 10.000 euro worden in twee termijnen afgeschreven. 

Machtiging automatische incasso afgeven

Via 'machtiging automatische incasso afgeven' kunt u ook uw automatische incasso intrekken of uw rekeningnummer wijzigen. U ontvangt een schriftelijke bevestiging wanneer uw machtiging voor de automatische incasso is verwerkt.

Online betalen

Als u inlogt via de belastingbalie kunt u ook online met iDeal betalen

Overmaken

Wilt u het bedrag van de gemeentelijke belastingen zelf overmaken, dan verzoeken wij u het bedrag van de aanslag voor de vervaldag(en), in de aangegeven termijn(en) te betalen. Als u de aanslag in één keer wilt betalen, moet u de betaling voldoen voordat de laatste termijn verstreken is. U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer NL40 BNGH 0285 0419 91, ten name van de gemeente Almere. Vermeld daarbij het aanslagnummer. Het aanslagnummer vindt u aan de voorzijde van de aanslag.

Contant of met PIN

U kunt de gemeentelijke belastingen ook contant of met PIN betalen. Dit doet u bij de balie van Burgerzaken in het stadhuis. U kunt hier elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur terecht en op donderdagavond tot 20.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Maatregelen bij niet (volledig) betalen gemeentelijke belastingen

Als u een belastingaanslag niet of niet volledig vóór de betaaltermijn betaalt, neemt de gemeente maatregelen.

Betalingsregeling op maat

Maakt u als inwoner, zzp’er of bedrijf gebruik van het bijzondere uitstel van betaling tot 1 september? Dan kunt u met de gemeente een op maat gemaakte betalingsregeling afspreken na 1 september 2020.

U kunt deze regeling aanvragen door contact met ons op te nemen en het gewenste aantal termijnen door te geven via:

Als wij alle informatie hebben ontvangen, ontvangt u van ons een bevestigingsbrief. Hebt u nog vragen, laat het ons weten.

Rekeningnummer veranderen

Wilt u uw rekeningnummer veranderen? Klik dan hier. U kunt via dit formulier al uw contactgegevens aanvullen en indien nodig aanpassen.

Wat vindt u van onze website?