Bewonersbrief Tijdelijke noodopvang AZC Almere

Beste omwonende,

Landelijk is het alle hens aan dek bij COA. Het aanmeldcentrum in Ter Apel is over, overvol en kan de mensen geen fatsoenlijke verblijf- en slaapplaats meer bieden. In de bestaande AZC’ s is ook geen ruimte meer. Daarom heeft het Rijk gisteren aan de gemeente Almere gevraagd om mee te werken aan het bieden van noodopvang. Daar geeft Almere gehoor aan. Dit betekent dat u vanaf vandaag al de voorbereidingen kunt zien.

De gemeente staat de tijdelijke noodopvang (12 maanden) door het COA van 400 tot 500 mensen toe op het terrein van het asielzoekerscentrum (azc) in Sportpark Fanny Blankers-Koen. Deze noodopvang komt dus op de locatie waar al voor is besloten dat er permanente uitbreiding met 600 plekken op zal plaatsvinden.

Vanwege de hoge nood worden in eerste instantie (voor 2 weken) kleine paviljoens geplaatst die zo snel mogelijk worden vervangen door grotere paviljoens van betere kwaliteit. De eerste mensen komen zo gauw het kan.

Wij hadden u graag eerder op de hoogte gebracht maar door de grote haast was dit helaas niet mogelijk. Wij kunnen ons goed voorstellen dat deze ontwikkeling vragen bij u oproept. U kunt uiteraard contact opnemen door te bellen met 14 036 onder vermelding van “tijdelijke noodopvang vluchtelingen”. Mocht u het op prijs op stellen om uitgenodigd te worden voor een informatiemoment geeft u dat dan aan via info@almere.nl onder vermelding van “tijdelijke noodopvang vluchtelingen”. Zodra locatie en datum daarvan bekend zijn ontvangt u daarvoor een uitnodiging. Daarnaast zullen wij informatie en ontwikkelingen delen via almere.nl/noodopvangvluchtelingen.

Wij hopen op uw begrip en u vooralsnog voldoende geïnformeerd te hebben.

 

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Almere,

 

 

Deze brief is automatisch aangemaakt en daarom niet ondertekend.
 

Kaart verspreiding bewonersbrief