Vergunningscheck doen

De vergunningscheck kun je gebruiken om te controleren of je een omgevingsvergunning of watervergunning nodig hebt of een melding moet doen. Lees hier voor meer informatie hoe je een vergunningscheck kunt aanvragen.

Omgevingsloket online

Gebruik de vergunningcheck op het Omgevingsloket om te controleren of je een omgevingsvergunning nodig hebt of dat je een melding moet doen. De vergunningcheck geeft een uitkomst op basis van informatie over bijvoorbeeld ligging en grootte, inhoudsoppervlaktematen, gebruiksfuncties en dergelijke. Verzamel deze informatie en houd het tijdens de check bij de hand. De check duurt ongeveer 5 minuten per werkzaamheid.

Met behulp van de vergunningcheck kan een algemene indicatie worden verkregen of een omgevingsvergunning, watervergunning/melding nodig is. Hoewel aan het opstellen van de vragen in de vergunningcheck zeer veel zorg is besteed, kan de aan de gegeven antwoorden ontleende uitkomst geen absolute zekerheid bieden aan degene die het project wil verrichten. Daarnaast is het mogelijk dat voor het project op grond van andere regelgeving nog vergunningen of meldingen noodzakelijk zijn. Het wordt aanbevolen om bij onduidelijkheid contact op te nemen met de gemeente voor meer informatie.

Vragen

Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving zijn veel zaken online te regelen www.almere.nl.

Heb je advies nodig of heb je een vraag over een vergunning dan kun je contact opnemen met de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving. Je kunt online een afspraak maken of telefonisch via 14036 of door het contactformulier in te vullen.

Je vindt de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein in het stadhuis.