Direct naar paginainhoud
menu

Heeft u een omgevingsvergunning en wilt u starten met bouwen of verbouwen, dan moet u dit melden bij de gemeente. Zijn de werkzaamheden klaar, dan meldt u dit ook bij de gemeente. Lees hier meer over de procedure start, controle en gereedmeldingen bouwactiviteiten.

Startmelding bouw

Van de start van de bouw ontvangen wij graag een bericht. Het kan nodig zijn dat een bouwinspecteur bij u langs komt. Het formulier startmelding bouw ontvangt u bij de omgevingsvergunning, hierop vindt u ook de naam van de bouwinspecteur die uw dossier in behandeling heeft. 
Nadat u een vergunning heeft gekregen moet u binnen een half jaar starten met de bouw én de bouw mag niet langer dan 26 weken stil liggen, anders is het mogelijk dat de vergunning wordt ingetrokken.

Start heiwerk en storten van beton

  1. Start grondwerk
  2. Start heiwerk
  3. Ter controle aanbieden van de wapening en storten van beton

Dit moet 48 uur van te voren gemeld worden. 

Gereedmelding bouw

Ten slotte meldt u zodra de bouw klaar is en aan alle voorwaarden is voldaan het 'gereedkomen’ van de woning aan bij de bouwinspecteur, door middel van het gereedmeldingsformulier. Dit formulier heeft u ontvangen bij de omgevingsvergunning. De inspecteur maakt met u een afspraak en voert dan de eindcontrole van de woning uit. De woning mag niet worden betrokken zonder dat deze gereed is gemeld. Zonder eindcontrole is bewoning niet toegestaan. Indien de woning toch al in gebruik wordt genomen, kan in onveilige situaties handhavend worden opgetreden, in die zin dat de woning naar aanleiding van de eindcontrole weer verlaten moet worden.

Vragen

Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving zijn veel zaken online te regelen www.almere.nl.

Heeft u advies nodig of heeft u een vraag over een vergunning dan kunt u contact opnemen met de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving. U kunt ook persoonlijk langskomen, dit is mogelijk na het maken van een afspraak of tijdens de vrije inloop op dinsdagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend. Een afspraak kunt u maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch via 14036 of door het contactformulier in te vullen

U vindt de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein in het stadhuis.

Wat vindt u van onze website?