Skip to content

Dakkapellen

Een bouwvergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel kan het zijn dat u een bouwvergunning nodig. Dit wordt een omgevingsvergunning genoemd.  Om te controleren of u een omgevingsvergunning nodig heeft, kunt u de vergunningcheck invullen via het Omgevingsloket.nl.

Aanvraag omgevingsvergunning indienen

U kunt de vergunningsaanvraag indienen bij uw gemeente. Ga hiervoor naar het Omgevingsloket (www.omgevingsloket.nl). Bij het omgevingsloket kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. Hier vindt u ook welke gegevens u moet aanleveren. Denk bijvoorbeeld aan een bouwtekening van uw dakkapel.

De beoordeling van de aanvraag

Als u uw aanvraag compleet heeft ingediend, beoordeelt uw gemeente deze aan de hand van de volgende punten:

  • Bestemmingsplan
  • Welstandsnota
  • Bouwbesluit

Een verleende vergunning

Binnen 8 weken hoort u van uw gemeente of u een bouwvergunning krijgt. Als u de vergunning krijgt, krijgen uw buren nog 6 weken om bezwaar te maken. De gemeente heeft dan ook nog 6 weken om hierop te reageren. Wacht dus met de plaatsen tot na deze periode. De verleende vergunning is dan onherroepelijk, zodat u uw dakkapel met een gerust hart kunt laten plaatsen.

Vragen

Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving zijn veel zaken online te regelen www.almere.nl.  

Heeft u advies nodig of heeft u een vraag over een vergunning dan kunt u contact opnemen met de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving. U kunt ook persoonlijk langskomen, dit is mogelijk na het maken van een afspraak of tijdens de vrije inloop op dinsdagmiddag, woensdagochtend en vrijdagochtend. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch via 14036 of door het contactformulier in te vullen.U vindt de balie Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein in het stadhuis 

Wat vindt u van onze website?