Skip to content

Transformatie

Initiatiefnemer

Benieuwd naar wat de mogelijkheden voor transformatie voor u als ontwikkelaar, bouwer of eigenaar van een pand zijn? Lees verder >

Kansen en ontwikkelingen

In diverse gebieden worden leegstaande gebouwen getransformeerd. Ook wordt onderzocht welke gebieden in aanmerking komen. Lees verder >

Inspiratie

Ontdek hoe transformatie zorgt voor interessant wonen. Lees verder>

Waarom transformeren?

Bij het transformeren van gebouwen gaat het om een verandering van functie. Vaak betreft het kantoorgebouwen waar men woningen van wil maken. 

Vandaag de dag wonen veel Almeerders nog altijd in grote tevredenheid in eengezinswoningen en laagbouw, maar de vraag naar woningen voor één– en tweepersoonshuishoudens is hard gegroeid. Voor jongeren, die een kleine zelfstandige en betaalbare woning vragen, is er weinig aanbod. Ook voor ouderen die willen doorstromen is er in Almere te weinig geschikte woonruimte beschikbaar. Verder zijn er veel expats, (internationale) studenten en gescheiden mensen met spoed op zoek naar een kleine woonruimte. In het Almeerse woningaanbod moeten daarom meer betaalbare en diverse woningen komen.

In Almere staan heel wat kantoren en bedrijfsruimten leeg. Door het leegstaand vastgoed te transformeren (ombouwen) naar het type woning waar veel vraag naar is, worden meerdere doelen tegelijk bereikt: de leegstand van kantoorruimte neemt af, het woningtekort gaat omlaag, de leefbaarheid verbetert en er wordt meer duurzaam met grondstoffen omgegaan.

Via transformatie kan ten opzichte van nieuwbouw relatief snel extra woonruimte worden gerealiseerd.

Meer weten? Hier leggen we uit wat transformatie is en wat de gemeente eraan doet. 

Wat vindt u van onze website?