Balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving

Contactgegevens Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Heeft u als ondernemer of particulier advies nodig of een vraag over een vergunning? 

Veel informatie over de producten van Vergunningen, Toezicht & Handhaving is te vinden via almere.nl. Hier kunt u 24 uur per dag terecht. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 14 036 of via info@almere.nl.

Wilt u liever persoonlijk langskomen? Een afspraak met de balie van Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) maakt u zelf eenvoudig via het formulier  of telefonisch via telefoonnummer 14 036.

U vindt Vergunningen, Toezicht & Handhaving op het Ondernemersplein.

Vragen over bestemmingsplannen

In verband met de juridische gevolgen kunnen wij telefonisch geen inhoudelijke informatie geven over bestemmingsplannen. Wij adviseren u om hiervoor een afspraak te maken.

Veel informatie over bestemmingsplannen is hier digitaal in te zien.

Inzage van verleende of aangevraagde vergunningen

Soms heeft u informatie nodig over een verleende (bouw)vergunning. Deze informatie kunt u opvragen via het aanvraagformulier. In het archief worden onder meer vergunningen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen en dergelijke bewaard. Ook voor het inzien van een vergunning die ter inzage ligt gebruikt u dit formulier. Voor inzage van (verleende) vergunningen of archiefinzage van dossiers kunt u zelf geen afspraak maken. Ook niet-eigenaren kunnen inzage in vergunningen krijgen.

Hiervoor dient u eerst een aanvraag archiefinzage dossier (pdf 99Kb) in. Zodra de gegevens op onze afdeling beschikbaar zijn nemen wij contact op voor het maken van een afspraak. De afhandeltermijn bedraagt 14 dagen moet een papieren dossier opgevraagd worden dan kan dit langer duren.

 

 

Vragen over marktvergunningen

Heeft u vragen over een marktvergunning? Veel informatie is te vinden op de marktpagina.  U kunt ook op marktdagen contact opnemen met één van de marktmeesters. Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden.

Afspraak afzeggen?

Heeft u een afspraak maar kunt u niet op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn? Zeg uw afspraak uiterlijk 24 uur van tevoren af. Dan kunnen wij in uw plaats iemand anders helpen. Dat zorgt ervoor dat u ook sneller weer terecht kunt. Uw afspraak afzeggen of verplaatsen

Wat vindt u van onze website?