Direct naar paginainhoud
menu

Komt er iemand uit het buitenland bij u logeren die een visum voor Nederland nodig heeft? Soms is er een particuliere logiesverstrekking en/of garantstelling nodig voor degene die bij u komt logeren. 

Voor het aanvragen van de particuliere logiesverstrekking en/of garantstelling maakt u een afspraak.

Wanneer vraagt u dit aan?

Bij een garantstellerstelling staat u voor iemand financieel garant. Als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, is ook uw partner financieel verantwoordelijk.

U bent een logiesverstrekker als u voor iemand uw huis ter beschikking stelt voor verblijf, bijvoorbeeld voor een familiebezoek. 

Tijdens uw afspraak kijkt de ambtenaar of uw handtekening echt is. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meenemen naar uw afspraak

  • een geldig identiteitsbewijs van alle aanwezige personen bij de afspraak; 

  • Verstrekt u alleen logies voor iemand uit het buitenland? Dan komt u alleen. Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap en komt u voor een garantstelling? Neem dan ook uw partner mee.

  • een ingevuld formulier voor bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. U kunt 1 persoon per formulier opgeven;

  • het ingevulde formulier mag niet ondertekend zijn. U ondertekent het formulier tijdens uw afspraak als er een ambtenaar bij is. 

  • Is de garantsteller een andere persoon dan de logiesverstrekker? Vul dan 2 aparte formulieren in;

  • U betaalt voor elk bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking bij uw afspraak. Kijk hiervoor bij onze tarieven

Wat vindt u van onze website?