Vluchtelingenpaspoort

Woont u in Almere en heeft u een geldige verblijfsvergunning dan kunt u bij onze gemeente een vluchtelingenpaspoort aanvragen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 14036.

Wanneer u in aanmerking komt voor een vluchtelingenpaspoort dan moet u in ieder geval bij de afspraak meenemen:

  • uw geldige verblijfsvergunning type III of IV of  V (titel 27);
  • eventueel uw huidig vluchtelingenpaspoort;
  • recente goedgelijkende pasfoto;
  • bij minderjarigheid; toestemming(en) van de gezaghouder(s) + kopie identiteitsbewijzen.
Tarief vluchtelingenpaspoort
Product Kosten
Vluchtelingenpaspoort € 56,55
Toeslag spoedprocedure € 50,90

Vluchtelingenpaspoort kwijt of gestolen

Bent u uw vluchtelingenpaspoort kwijtgeraakt of is deze gestolen? Dan moet u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven zodat wij de vermissing voor u kunnen registreren. U voorkomt hiermee dat er fraude met uw document wordt gepleegd. Dit kunt u online doorgeven met uw DigiD. U hoeft hiervoor niet meer naar de politie.

Vluchtelingenpaspoort voor kinderen

Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen een paspoort aanvragen met toestemming van de ouders (gezaghouders). Ouders geven hiervoor minimaal 2 dagen voor de afspraak digitaal hun toestemming.  

Toestemming geven voor paspoort/identiteitskaart minderjarigen (DigiD nodig) 

Heb je geen DigiD? Vul dan het onderstaande toestemmingsformulier in en neem dit mee naar de afspraak. De handtekening op het formulier, is hetzelfde als op het meegegeven identiteitsbewijs.

Toestemmingsformulier (pdf, 0,063Mb)

Spoedprocedure

Heeft u uw vluchtelingenpaspoort snel nodig? Dan kunt u gebruikmaken van de spoedprocedure. Als u het paspoort vóór 13.00 uur aanvraagt, kunt u het de volgende werkdag ophalen (onder voorbehoud). Houd hierbij rekening met de openingstijden van Burgerzaken. Voor een spoeddocument betaalt u extra kosten.