Vreemdelingenpaspoort

Woont u in Almere, maar heeft u niet de Nederlandse nationaliteit en kunt u van uw eigen land geen paspoort krijgen? Dan kunt u in bepaalde gevallen bij ons een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 14036.

Wanneer u in aanmerking komt voor een vreemdelingenpaspoort dan moet u in ieder geval bij de eerste afspraak meenemen:

  • uw geldige verblijfsvergunning type I, II of V (titel 25);
  • eventueel uw huidig buitenlands paspoort  en uw eerder afgegeven vreemdelingenpaspoort;
  • indien nodig de vereiste stukken meenemen om aan te tonen dat u niet bij uw eigen autoriteiten een paspoort kunt aanvragen;
  • bij minderjarigheid; toestemming(en) van de gezaghouder(s) + kopie identiteitsbewijzen

Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort hebben wij eerst toestemming nodig van de IND en soms ook van Buitenlandse zaken. Wanneer er geen bezwaren zijn dan krijgt u bericht van ons en kunt u een (vervolg)afspraak maken voor een vreemdelingenpaspoort.

Tarief vreemdelingenpaspoort
Product Kosten
Vreemdelingenpaspoort € 56,55

Vreemdelingenpaspoort kwijt of gestolen

Bent u uw vreemdelingenpaspoort kwijtgeraakt of is deze gestolen? Dan moet u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven zodat wij de vermissing voor u kunnen registreren. U voorkomt hiermee dat er fraude met uw document wordt gepleegd. Dit kunt u online doorgeven met uw DigiD. U hoeft hiervoor niet meer naar de politie.

Vreemdelingenpaspoort voor kinderen

Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen een paspoort aanvragen met toestemming van de ouders (gezaghouders). Ouders geven hiervoor minimaal 2 dagen voor de afspraak digitaal hun toestemming.  

Toestemming geven voor paspoort/identiteitskaart minderjarigen (DigiD nodig) 

Heb je geen DigiD? Vul dan het onderstaande toestemmingsformulier in en neem dit mee naar de afspraak. De handtekening op het formulier, is hetzelfde als op het meegegeven identiteitsbewijs.

Toestemmingsformulier (pdf, 0,063Mb)