Trouwen in het stadhuis

Bruiloften en corona

In de trouwzaal kunnen maximaal 80 bezoekers worden toegelaten vanwege de coronamaatregelen. Dit is inclusief: getuigen, fotograaf, videograaf, kinderen en baby's, én exclusief: (bruids)paar, ambtenaar burgerlijke stand en bode. Daarbij vragen wij je vriendelijk om 1,5 meter afstand te houden van medewerkers van de gemeente.

Huwelijk bij de burgerlijke stand

Ga je trouwen bij de burgerlijke stand op het gemeentehuis? Dan heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook als het huwelijk voor de burgerlijke stand op een andere daarvoor aangewezen trouwlocatie buiten de horeca is.

Huwelijksfeest en -receptie

Voor huwelijksfeesten en -recepties gelden de coronaregels voor evenementen. Voor een feest of receptie in bijvoorbeeld een restaurant, zaal of op het terras gelden de coronaregels voor de horeca.

Thuisblijven bij klachten

Blijft thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heb je huisgenoten met koorts, benauwdheid of beide? Dan moet je ook thuisblijven. Dit geldt voor alle aanwezigen.

Trouwen of partnerschapregistratie op het stadhuis

Je kunt op het stadhuis in de burgerzaal je huwelijk sluiten of partnerschap registreren. Dit kan op werkdagen van 9.00 t/m 22.00 en in het weekend van 9.00 t/m 17.00.

Hier zijn de volgende regels aan verbonden:

 • er mogen maximaal 80 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar, getuigen, kinderen en eventueel de fotograaf;
 • bijeenkomsten in de avonden en in het weekend overleg je met ons. Stuur  hiervoor een e-mail naar burgerzakenhcverberg dit@almere.nl;
 • het is mogelijk om muziek te draaien voor, tijdens of na de ceremonie;
 • er is ruimte voor een persoonlijke toespraak tijdens de ceremonie;
 • de ceremonie duurt maximaal een uur.

Budgetceremonie op het stadhuis

Je kunt ook voor een budgetceremonie op het stadhuis kiezen. Dit kan zowel een huwelijk als een partnerschap zijn. Dit kan gedaan worden op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

Hier zijn de volgende regels aan verbonden:

 • er mogen maximaal 16 personen aanwezig zijn. Het bruidspaar, getuigen, kinderen en eventueel de fotograaf tellen mee;
 • het is niet mogelijk muziek te draaien voor, tijdens of na de ceremonie;
 • de ambtenaar van de burgerlijke stand beperkt zich tot de wettelijke formaliteiten. Er is dus geen persoonlijke toespraak;
 • de budgetceremonie duurt maximaal een half uur

Kosteloze trouwbijeenkomst op het stadhuis

Je kunt gratis jouw huwelijk sluiten of jouw partnerschap registreren op het stadhuis op maandagochtend om 9.00 of 9.30 uur.

Hier zijn de volgende regels aan verbonden:

 • er mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar, getuigen, kinderen en eventueel de fotograaf;
 • het is niet mogelijk muziek te draaien voor, tijdens of na de ceremonie;
 • de ambtenaar van de burgerlijke stand beperkt zich tot de wettelijke formaliteiten. Er is dus geen sprake van een persoonlijke toespraak;
 • de wachtlijst voor een kosteloos huwelijk of geregistreerd partnerschap is momenteel 6 maanden

Kosten verschillende trouwbijeenkomsten

De kosten voor de verschillende ceremonies staan bij onze tarieven.

Wil je in Almere trouwen, maar niet op het stadhuis? Er zijn verschillende plekken waar je kunt trouwen in Almere.

Meer over huwelijk of partnerschap

Je kunt een buitenlands huwelijk laten registreren in de Basisregistratie Personen. Kijk voor meer informatie hierover op Buitenlandse documenten inschrijven.