Direct naar paginainhoud

Hart van Almere Haven vernieuwd

De openbare ruimte van de Kerkgracht en Marktgracht is opgeknapt. Een belangrijk deel van Almere Haven.

Van november 2022 tot en met mei 2023 is hieraan gewerkt. De straten zijn groener geworden en zijn daarmee beter aan het klimaat aangepast. De bomen zijn vervangen door leilindes en er zijn extra bomen geplant.

Leilindes en plantenvakken

De leilindes passen goed in de omgeving. Ze versterken het karakter van Almere Haven als een dorp. We hebben ook meer ruimte gemaakt voor groen langs de grachten. Een mix van bloeiende en verschillende soorten planten is er geplant.

Extra plantvakken zijn er gekomen rondom het kerkcentrum Goede Rede, bij de entree van het centrum, aan het begin van de Kerkgracht en in de steeg bij de fysiotherapeut.

Op sommige plaatsen hebben we de grond opgehoogd en de bestrating opnieuw aangelegd. Op andere plaatsen hebben we de bestrating vernieuwd. Langs de krachten is nieuwe verlichting gekomen die past bij het lichtplan voor het centrum van Almere Haven.

Herstel kademuren

Op verschillende plekken zaten scheuren in de kademuren langs de Marktgracht en Kerkgracht. Ook waren op veel plaatsen de voegen tussen de stenen verdwenen. Dit hebben wel allemaal gerepareerd.

Met deze vernieuwing zien de Kerkgracht en Marktgracht weer aantrekkelijk uit. Ze passen helemaal bij het karakter van Almere Haven en sluiten ook beter aan bij het vernieuwde centrum van Almere Haven.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening