Direct naar paginainhoud

De Werf

De Werf verbindt straks de watergangen van Nobelhorst met het water van de Hoge Vaart via een havenkom.

De gemeente voert het plan voor De Werf samen uit met projectontwikkelaar OPEN Development. OPEN Development zorgt voor de ontwikkeling van de woningbouw en het horecapaviljoen. De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte en de waterkering.

Het plan bestaat uit vier gebouwen rondom het water omringd door een groene omgeving. Parkeren in het groen tussen de bomen en de natuurvriendelijke oevers dragen bij aan de groene uitstraling van het gebied.

De openbare ruimte aan het water krijgt een industrieel karakter. De grote betonplaten refereren aan een tijd van bedrijvigheid aan het water. De combinatie van groen en verharding zorgen voor aantrekkelijke plekken aan het water om te verblijven. Om je stoeltje van uit je woning mee te nemen en een te genieten van de reuring op het water.

Het hoogtepunt van het project is de 'Silo', een gebouw met een ruim aanbod aan koopappartementen. Daarnaast zal ook de 'Loods' ontwikkeld worden met huurappartementen. Verder zullen er 10 ruime bootwoningen worden gerealiseerd, elk met een eigen aanlegsteiger. Het horecapaviljoen komt aan de Hoge Vaart te liggen.

Inmiddels is de verkoop van de woningen van start gegaan. De verwachting is dat er medio 2024 gestart kan worden met de bouw.

Blijf op de hoogte

Je kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Nobelhorst door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Of volg de werkzaamheden, en dus ook voor De Werf, via de Nobelhorst-app.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening