Direct naar paginainhoud

De Werf

Het plan "De Werf" verbindt de watergangen van Nobelhorst met het water van de Hoge Vaart via een havenkom. De gemeente voert het plan uit met projectontwikkelaar OPEN Development.

Gemeente Almere is verantwoordelijk voor de openbare ruimte en de waterkering. OPEN development draagt zorg voor de ontwikkeling van de woningbouw en het horecapaviljoen.

Het plan bestaat uit vier gebouwen rondom het water omringd door een groene omgeving. Parkeren in het groen tussen de bomen, de natuurvriendelijke oevers dragen bij aan de groene uitstraling van het gebied.

De openbare ruimte aan het water krijgt een industrieel karakter. De grote betonplaten refereren aan een tijd van bedrijvigheid aan het water. Het samenspel van groen en verharding zorgen nu voor aantrekkelijke plekken aan het water om te verblijven. Om je stoeltje van uit je woning mee te nemen en een te genieten van de reuring op het water.

Het hoogtepunt van het plan is de 'Silo', een gebouw met een ruim aanbod aan koopappartementen. Daarnaast zal ook de 'Loods' ontwikkeld worden met huurappartementen. Verder zullen er 10 ruime bootwoningen worden gerealiseerd, elk voorzien van een eigen aanlegsteiger.

Als pronkstuk aan de Hoge Vaart komt er een horecapaviljoen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening