Direct naar paginainhoud

Veld 16: Aan het Bos

Veld 16 is het eerste veld uit fase 3, Het Marktdorp. In deze fase is er aandacht voor duurzame gebiedsontwikkeling.

Zo zijn er autoluwe straatjes en wordt er geclusterd geparkeerd in een parkeerbos. Naast de verandering in het straatbeeld wordt er aandacht besteed aan de oevers. De particuliere oevers worden voorzien van een vlonder gemaakt van gerecycled plastic en beplant met knotwilgen op de erfgrens. Je kunt hier via de vlonder met kleine bootjes de watergang op die het veld doorkruist.

Het veld heeft een verschillende soorten woningen. Aan de zuidkant bijvoorbeeld zijn woningen aan de bosrand die vanuit de tuin uitkijken op het beverbos. Hier geniet men van rust en een vrij uitzicht. De kleurstelling die voor het veld wordt voorgeschreven bestaat uit donkere tinten, eventueel gecombineerd met groene begroeide gevels. Door deze kleurstelling valt niet de woning maar juist het groen op en is het echt wonen in een bosrijke omgeving, zoals deze buurt ‘Aan het Bos’ is bedoeld.

De verwachting is dat er met de terrein-afwerking, zoals bijvoorbeeld de definitieve bestrating en verlichting gestart wordt in het 1e kwartaal van 2025. Volg de vorderingen van de werkzaamheden in Nobelhorst via de Nobelhorst-app.

De inrichtingsplannen voor veld 16 zullen zo snel mogelijk op deze pagina toegevoegd worden.  

Illustratie Almere skyline
Jouw mening