Direct naar paginainhoud

De Dorpsroute

De Dorpsroute is een recreatieve route voor langzaam verkeer die de buurten in Nobelhorst met elkaar verbindt.

De route krijgt een afwerklaag van zandkleurig asfalt zodat de Dorpsroute voor iedereen herkenbaar is. Door te wandelen, joggen of skeeleren maak je een rondje door de wijk. Er mag gefietst worden op de route, maar er zijn vrij liggende fietspaden in de wijk die de fietser sneller van A naar B brengt. 

Bromfietsers moeten op de rijbaan en zijn dus niet welkom op de Dorpsroute. In Nobelhorst zijn er een paar plekken waar de brommer op het fietspad mag, omdat anders afstanden bij omrijden te groot worden, of er geen veilige verbinding beschikbaar is. Dit is ter plekke aangegeven. In Nobelhorst geldt dat voor de brug over de Hoge Vaart. Vanaf de William Braggstraat en de Vinkweg bij De Werf mogen brommers daar op het fietspad.

Realisatie Dorpsroute 

Zo lang er nog sprake is van zwaar bouwmateriaal zal deze route eerst tijdelijk worden aangelegd. Wanneer een deel van de wijk gereed is, en er dus geen ingrijpende werkzaamheden meer uitgevoerd hoeven te worden en er daarmee geen zwaar bouwmateriaal nodig is in het gebied, dan wordt een nieuw deel van de dorpsroute afgedekt met de gele zandkleurige deklaag. 

In september 2023 zal een deel van de Dorpsroute definitief worden aangelegd.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening