A6

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden is de A1 inmiddels verlegd en bouwde RWS het breedste aquaduct van Europa. 

Achtergronden van dit enorme project staan op deze pagina. Hieronder proberen we u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de lopende en komende werkzaamheden.  Bewonersbrieven i.v.m. werkzaamheden in bepaalde wijken/straten vindt u in de kolom hier rechts op de pagina.

Van 28 april tot 1 mei A1 dicht richting Amersfoort/Almere: forse hinder verwacht

ANDERE ROUTE A6

Van vrijdagavond 28 april 21.00 uur tot maandagochtend 1 mei 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort/Almere tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg afgesloten vanwege diverse wegwerkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van 60 minuten.

In het weekend van vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 april is de A1 in de richting van Amersfoort en Almere volledig afgesloten tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. De wegindeling van de A1 richting Amersfoort en Almere in het knooppunt Muiderberg wordt gedurende het weekend aangepast, waardoor de doorstroming (na een periode van gewenning) naar verwachting sterk zal verbeteren.

Vanaf maandagochtend 1 mei 05.00 uur moet het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Almere voortaan links aanhouden (in plaats van rechts in de huidige situatie). Vanuit Amsterdam in de richting Amersfoort moet verkeer voortaan rechts aanhouden. Door het aanleggen van een ruimere verbindingsboog van de A1 naar de A6 richting Almere kan het verkeer beter en met een hogere snelheid doorrijden, waardoor de doorstroming verbetert.

Verkeersmaatregelen van vrijdag 28 april 21.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur:

 

  • Afsluiting van de A1 richting Amersfoort/Almere tussen knooppunten Diemen en Muiderberg. Verkeer wordt omgeleid via de A2, A12 en A27.
  • Afsluiting van de verbindingsboog van de A9 vanuit Schiphol richting A1 Amersfoort/Almere. Verkeer wordt omgeleid via A10, A2, A12 en A27.
  • Afsluiting van de verbindingsboog van de A1 vanuit Amersfoort richting A6 Almere. Verkeer wordt omgeleid via de A1, A27 en de A6.
  • Afsluiting van de verbindingsboog van de A6 vanuit Almere richting A1 Amersfoort. Verkeer wordt omgeleid via de A6, A27 en A1.
  • Afsluiting van de dorpskernen Muiden en Muiderberg. Omwonenden uit Muiden en Muiderberg hebben een bewonersbrief + toegangspas ontvangen.

 

 

A6: extra rijstrook bevordert doorstroming vanuit Amsterdam

Er wordt een extra rijstrook aangelegd <del> </del>tussen Almere Havendreef en Almere Stad om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4 x 2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar twee rijstroken. Met de extra rijstrook wordt de overgang van 4 naar 2 rijstroken beter geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar.

Door de aanleg van de extra rijstrook worden de rijstroken smaller. De snelheid wordt daarom aangepast naar 100 kilometer per uur.

Verkeersmaatregelen

Vrijdag 28 april 21.00 uur tot zondag 30 april 19.00 uur:

  • Afsluiting van op- en afrit A6 Almere Haven richting Lelystad

Zondag 30 april 19.00 uur tot maandag 1 mei 05.00 uur:

  • Afsluiting van de afrit Almere Stad richting Lelystad
  • Afsluiting van de oprit Almere Stedenwijk richting Lelystad.

De A1 vanuit Amersfoort/Almere richting Amsterdam is gewoon open voor het verkeer. Tijdens het weekend rijden er geen treinen tussen Weesp en Almere Oostvaarders. Raadpleeg ns.nl voor meer informatie.

Wat vindt u van onze website?