Fiets

Fietsen in Almere

Almere is een echte fietsstad, er is maar liefst 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrij liggende fietspaden. Voor een groot gedeelte is deze geasfalteerd en ligt vrij van autowegen en busbanen. Op het hoofdfietsnetwerk hebben fietsers voorrang en alle kruisingen op deze hoofdwegen zijn ongelijkvloers. Er zijn er honderden bruggen en tunnels die Almere nóg fietsvriendelijker maken. Hierdoor is Almere de veiligste fietsstad van Nederland.

Fietsparkeren

In Almere Stad centrum zijn gratis bewaakte fietsenstallingen aan de Hospitaaldreef, Schrijverstraat en Stadhuispromenade. Bij deze stallingen kunt u gedurende de openingstijden uw fiets veilig, droog en gratis parkeren. In de centrale stalling aan de Hospitaaldreef zelfs tot -01.00 u ’s nachts, zodat u ook bij uitgaansbezoek nog op de fiets kunt komen (of zoiets). Ook in Almere Buiten is er een gratis bewaakte stalling aan het Baltimoreplein, hier kunt u 24 u /dag de fiets gratis bewaakt stallen met behulp van een innovatief  geautomatiseerd systeem. Maak hierbij gebruik van een pasje, af te halen bij het parkeerbedrijf. Hier vindt u meer informatie over de fietsstallingen.

Fietsroutes

In Almere ligt een volledig routenetwerk voor fietsers. Iedereen kan zelf de route en het aantal kilometers bepalen. De route is in twee richtingen te fietsen van knooppunt tot knooppunt via genummerde borden. Er ligt een groot aantal aan fietsroutes en fietstochten in en om Almere. Deze zijn verkrijgbaar bij het VVV Almere. Klik hier voor een rechtstreekse link. Op dit moment werkt de gemeente Almere samen met Almere City Marketing aan een aantal nieuwe fietsroutes die wel digitaal als in papieren vorm beschikbaar komen.