Werk aan de Dreven

De gemeente Almere werkt aan het beheer en onderhoud van de stad. Daarbij is bereikbaarheid een belangrijk onderwerp. Tijdens wegwerkzaamheden is de bereikbaarheid tijdelijk minder goed, om daarna weer veilig en vlot door de stad te kunnen rijden. Tijdens wegwerkzaamheden maken we een afweging tussen veiligheid van weggebruikers en wegwerkers en de bereikbaarheid. We proberen weggebruikers van binnen en buiten Almere hier zo goed mogelijk over lopende werkzaamheden te informeren.

Hierboven vindt u alle lopende werkzaamheden aan de grote wegen in Almere: de Dreven. Daarnaast ziet u welke werkzaamheden in de planning staan.

Op de hoogte blijven

U kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van wegwerkzaamheden. Door tegenslag of bij slecht weer, kunnen werkzaamheden anders lopen dan gepland. U kunt zich hiernaast aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Daarnaast zijn wij te volgen op Twitter (@werkaandedreven) Wij streven er naar om op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur binnen 4 uur te reageren. Tijdens weekendwerkzaamheden zijn we vaak ook buiten kantooruren bereikbaar via Twitter. Dat geven wij vooraf aan. 

Grootschalige werkzaamheden Hogering (N702)

Delen van de Hogering (N702) zijn toe aan nieuw asfalt. Provincie Flevoland gaat op deze delen het asfalt vervangen. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd en starten op 12 juni en zijn 31 augustus 2017 gereed. Tijdens de werkzaamheden wordt de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk beperkt. Het verkeer kan gedurende werkzaamheden altijd richting Lelystad rijden (met de klok mee).

Alle informatie over deze werkzaamheden van Provincie Flevoland vindt u op deze pagina.

Nieuws Verkeer en Vervoer

Vervanging asfalt Polderdreef

12 mei 2017

De gemeente gaat de asfaltverharding van een deel van de Polderdreef in Almere Buiten vervangen. Het gaat hierbij om het gedeelte vanaf de kruising met de Koppeldreef tot en met de rotonde bij de Torontoweg. Ook wordt de fietsoversteek van het...

Lees meer...

Syntus-Keolis presenteert busvloot Almere

1 mei 2017

AllGo Bus Syntus

Vervoerder Syntus, onderdeel van Keolis, maakte eind april bekend met welke bussen de mobiliteitsaanbieder vanaf 10 december 2017 in de gemeente Almere gaat rijden. Dit gebeurde tijdens bijeenkomsten voor medewerkers die overkomen van de...

Lees meer...

Gemeente vervangt drie bruggen

20 april 2017

Eind deze maand begint de gemeente met het vervangen van drie houten bruggen. De Leeghwaterbrug in het Leeghwaterpark wordt als eerste vervangen. De werkzaamheden starten op 24 april en duren tot 16 juni. Vanaf 1 mei worden de Tollenbrug en de...

Lees meer...

Gedeelte Muntgarage afgesloten

31 maart 2017

Gedeelte Muntgarage afgesloten

Op 4 oktober 2016 heeft het winkelpand gelegen onder de Muntgarage in brand gestaan met schade aan de garage als gevolg. Direct na de brand is een schouw gedaan door de gemeente. Er is schade waargenomen aan de betonnen wand- en balkconstructies en...

Lees meer...


Titel

hondenstrand
inwoner

Elke jeugdige verdient het om het meest passende en hoogst haalbare onderwijs te volgen. En om zich succesvol voor te bereiden op een plek op de arbeidsmarkt. De lokale kinderopvang, de schoolbesturen en de gemeente Almere zijn op 5 april een samenwerking aangegaan gericht op de ontwikkeling van jeugdigen van 0 tot 23 jaar. Er bestond al een intensief samenwerkingsverband tussen de gemeente en de besturen van basisscholen en middelbare scholen.

Ondertitel

Deze is nu uitgebreid met de besturen van de kinderopvang en de mbo's en hbo's in de stad. Daarmee loopt Almere in de voorhoede van Nederlandse gemeenten.De partijen ontmoeten en versterken elkaar in de ambitie om de overgangen tussen verschillende onderwijsvormen zo soepel mogelijk te maken. Waar jeugdhulp nodig is, moet deze zo goed mogelijk aansluiten bij het onderwijs en bij het gezin waarin een kind opgroeit. "De meerwaarde van de onderlinge afspraken is dat we ons zonder aarzeling verbinden aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om iedere leerling de meest passende ontwikkeling te bieden. Met de aansluiting van de voorschool en de mbo's en hbo's creƫren we een allesomvattende werkwijze. Dat is heel bijzonder", zegt Ad van Tok, directeur van Passend Onderwijs Almere.

Abonneer u op onze e-mailnieuwsbrief

Ik wil mij inschrijven voor:

Had u eerder al aangemeld? Dan kunt u hier afmelden of uw gegevens wijzigen.

Wat vindt u van onze website?