Drankenbord Toolkit

Wil je ook een bijdrage leveren aan de gezonde leefstijl bij kinderen? Geef dan een workshop met het drankenbord ‘Hoeveel suiker zit er in?’. Kinderen leren met het drankenbord op een speelse manier hoeveel suiker in hun favoriete gezoete drankjes zit en hoeveel minuten ze moeten fietsen om de energie uit het drankje te verbranden.

Wat leren kinderen met een drankenbord workshop?

•hoeveel suiker er in hun favoriete drankje zit
•hoelang je moet wandelen of fietsen om de drankjes te verbranden
•dat water uit de kraan een gezonde keuze is.

Zelf het drankenbord maken met kinderen of ouders? 

Ben je werkzaam in het onderwijs, welzijn, zorg of bijvoorbeeld een buurthuis? En wil je het drankenbord gebruiken om met kinderen én ouders het gesprek aan te gaan over gezonde(re) keuzes? Download dan de digitale versie van het drankenbord en toolkit. De toolkit bevat alles wat je nodig hebt om een drankenbord workshop van 1 uur te geven aan kinderen (of ouders).

Voor wie is het drankenbord beschikbaar? 

Het digitale drankenbord is voor iedereen die een gezonde leefstijl wil stimuleren bij kinderen en hun ouders, en het drinken van water uit de kraan wil bevorderen.

Meer informatie 

Het drankenbord is ontwikkeld door het Amsterdamse Jump-in schoolprogramma, en onderdeel van de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. De inspiratie hiervoor kregen zij van een soortgelijk drankenbord uit Nieuw-Zeeland. In Almere zetten we het drankenbord in bij drinkwaterlessen in onze Aanpak Gezond Gewicht-buurten in Almere Buiten West. Voor iedereen die zelf een workshop wil geven is deze toolkit, met dank aan de gemeente Amsterdam, beschikbaar.   

Toolkit drankenbord