Direct naar paginainhoud
menu

Sport- en beweegactiviteiten zijn leuk, gezond en zorgen daarnaast voor een betere concentratie op school en nieuwe vriendjes. De gemeente stimuleert kinderen daarom om zoveel mogelijk te bewegen in hun vrije tijd.

De volgende programma's en onderdelen van de gemeente dragen hieraan bij:

  • Sport en Cultuur in Almere: Op sportencultuur.almere.nl vind je alle sport- en culturele lessen die in Almere aangeboden worden.
  • Almere Kenniscentrum Talent: Het AKT helpt kinderen en jongeren bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun talent, ieder op zijn/haar eigen beweegniveau. Dit doet het AKT o.a. door het organiseren van naschoolse lessen. Kijk voor het aanbod op sportencultuur.almere.nl
  • Buurtsportcoaches: In heel Almere zijn buurtsportcoaches actief om kinderen en volwassenen  meer te laten bewegen. Kijk voor meer informatie op de website van Sport of op sportencultuur.almere.nl.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
In Almere is het Jeugdfonds Sport en Cultuur actief. Het fonds betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Kijk voor meer informatie op www. jeugdfondssportencultuur.nl

Wat vindt u van onze website?