AKT

Almere Kenniscentrum Talent (AKT)

AKT logo en afbeelding van 3 sporters

Expertisecentrum voor de ontwikkeling van sport- en beweegtalent

De gemeente Almere stimuleert haar inwoners om hun beweeg- en (top)sporttalent verder te ontwikkelen. Daarmee wil de gemeente bijdragen aan een leven lang bewegen én de ontwikkeling van de topsport. Mensen die veel bewegen hebben meer energie, minder overgewicht en betere (school)prestaties. De gemeente Almere heeft daarom samen met de provincie Flevoland het initiatief genomen om een expertisecentrum op het gebied van sport en bewegen op te zetten, het Almere Kenniscentrum Talent (AKT).

Kennis ontwikkelen en partijen duurzaam verbinden

Het AKT werkt aan een blijvende verbinding tussen coaches, vakdocenten bewegingsonderwijs, sportverenigingen en -bonden, regionale trainingscentra en (landelijke) onderwijs- en kennisinstellingen. Dit doet zij door kennis te ontwikkelen, verzamelen en te verspreiden. Het gezamenlijke doel is om kinderen en jongeren (4 – 18 jaar) te helpen bij het ontdekken en verder ontwikkelen van hun beweeg- en (top)sporttalenten, ieder op zijn eigen beweegniveau.  

Met haar unieke Flevolandse aanpak levert het AKT een belangrijke bijdrage aan sociale innovatie en het duurzaam versterken van het (top)sportklimaat in Flevoland. Daarbij maakt het AKT gebruik van verschillende methoden en modellen, waaronder het Athletic Skills Model. 

Van pilots naar Flevolandbreed

De periode tot 2017 staat in het teken van pilotprojecten. In deze periode worden verschillende werkwijzen, samenwerkingsverbanden en methoden getest, doorontwikkeld en op maat gemaakt. Dataverzameling en -analyse zijn hierbij belangrijke tools. Met die kennis voedt, verbindt  en ondersteunt het AKT vanaf 2017 sportverenigingen, regionale trainingscentra, bewegingsonderwijs en andere organisaties op het gebied van talentontwikkeling in Almere en Flevoland als een volwaardig expertisecentrum.  

Eigen trainingscentrum

Het Almere Kenniscentrum Talent wordt gevestigd in het nieuwe Indoorsportcomplex Olympia, dat op een steenworp afstand van het Topsportcentrum in Almere Poort staat. Naast de AKT ruimte is er in het nieuwe complex een zwembad en een breedtesporthal.  

Vrijdag 30 juni is de officiele opening van de AKT trainingsruimtes. Dit combineren wij met een inhoudelijk congres. Meer informatie en aanmelden.

Gezamenlijk investeren

Voor de financiering van het Almere Kenniscentrum Talent stelt de provincie een bijdrage van twee miljoen euro beschikbaar uit het Investeringsprogramma Flevoland-Almere (IFA). De bijdrage is primair bedoeld om de voorzieningen te realiseren die nodig zijn om het AKT tot een succes te maken. De gemeente Almere is verantwoordelijk voor de verdere exploitatie.

Naschoolse sportlessen 

Naschoolse sportlessen
Voor kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn er de AKT naschoolse sportlessen. In het filmpje hieronder krijg je een indruk van deze lessen. Meer informatie en inschrijven voor de AKT naschoolse sportlessen kan via sportiefalmere.nl

Deelname AKT

Bent u actief in het bewegingsonderwijs of de sport en wilt u weten of het AKT voor u interessant is of wilt u kennis delen? Neem dan contact op met het AKT via akt@almere.nl  

Vragen over AKT

Heeft u vragen over AKT, bijvoorbeeld omdat uw kind meedoet met extra beweeglessen? Kijk dan eens op de website van SportiefAlmere of neem contact met ons op via akt@almere.nl

Abonneer u op onze e-mailnieuwsbrief

Had u eerder al aangemeld? Dan kunt u hier afmelden of uw gegevens wijzigen.

Wat vindt u van onze website?