Ik heb zelf een beperking

Er zijn best veel Almeerders die er last van hebben dat de omgeving niet op hem of haar is afgestemd. Daar wil de gemeente wat aan doen, samen met jou. Want misschien heb jij last van dingen waar je tegenaan loopt in Almere. Bijvoorbeeld dat mensen je raar behandelen. Of dat ze jou niet begrijpen. Of dat je ergens niet naar toe kunt. Of dat je niet mee mag doen, maar dat je dat wel graag zou willen. Omdat je anders bent. Omdat je bijvoorbeeld niet goed kunt horen of zien. Of omdat je niet of minder goed kan lopen. Of omdat je er langer over doet om dingen te snappen. Of omdat je informatie anders verwerkt in je hoofd.

Als dat zo is, dan heet dat in het VN Verdrag dat je beperkt bent in wat je kunt. En daar wil de gemeente wat aan doen. Om er voor te zorgen dat jij  je minder beperkt voelt en minder beperkt bent. Daarom heeft de ViP groep de inclusie agenda opgesteld en aangeboden aan de gemeente. Om de aandacht te vestigen op dingen die beter/anders kunnen.  

Daarom vragen we elke maand naar je ervaringen. Over de dingen waar je tegen aan loopt, zaken die volgens jou anders kunnen en moeten. Dat doen we op elke 13de van de maand in Café op 2. Recht tegenover het stadhuis. Het ViP café wordt gehouden van 15.00 – 17.00 uur met telkens een ander thema. Café op 2 is rolstoeltoegankelijk, en er is een schrijftolk aanwezig met meerdere tablets. De toegang is gratis.