Direct naar paginainhoud
menu

Als u en uw partner overwegen  uit elkaar te gaan, dan kan er veel op u af komen om te regelen, terwijl u ook emotioneel op de been probeert te blijven. Het is belangrijk om de scheiding goed te regelen. Zo voorkomt u later problemen. Als u samen kinderen heeft is het voor hen ook erg belangrijk dat er goede afspraken zijn.

Advies bij Wijkteam en Wetswinkel Almere

In Almere kunt u voor advies bij een (echt)scheiding altijd terecht bij uw wijkteam en de Wetswinkel Almere. Zij kunnen u adviseren bij de keuze voor een mediator of advocaat, de zorg voor de kinderen, de verdeling van de woning en de inboedel, eventuele gezamenlijke schulden enz. Het wijkteam kan ook helpen om uw leven weer op de rit krijgen, bijvoorbeeld bij het opbouwen van nieuwe sociale contacten en het starten van nieuwe activiteiten na uw (echt)scheiding.

Gaan jouw ouders scheiden?

Bij een scheiding van de ouders wordt voor kinderen veel van wat veilig en vertrouwd was ineens anders. Heb jij gescheiden ouders en wil je tips? Op Villa Pinedo kun jij laten horen wat je denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. En leren van de ervaringen van anderen. De website is gemaakt voor en door kinderen in een echtscheidingssituatie. Je kan met al jouw vragen ook terecht bij de kindertelefoon: www.kindertelefoon.nl. Het wijkteam of de huisarts kan adviseren over verdere hulp.

Is er sprake van huiselijk geweld?

 Heb je zelf te maken met huiselijk geweld? Of heb je een vermoeden dat iemand te maken heeft met huiselijk geweld en kindermishandeling? Bel dan Veilig Thuis Flevoland 088-2000. Bij acuut gevaar bel je 112. Kijk hier voor meer informatie. 

Proef Wijkteams en Wetswinkel rondom advisering echtscheiding

Elke relatie is anders, en elke scheiding ook. Om de advisering rondom (echt-)scheiding nog verder te verbeteren loopt er een proef in Almere, waarbij een aantal wijkteams en de Wetswinkel Almere nog nauwer samenwerken bij vragen rondom (echt-)scheiding.

Wat houdt de proef in?

De deelnemende wijkteams noteren in een eerste gesprek samen met u wat de belangrijke onderwerpen zijn in uw (echt-)scheiding. Daarna heeft u een gesprek bij de Wetswinkel Almere. Het wijkteam geeft aan wat u mee moet nemen naar die afspraak. De Wetswinkel kan u daardoor een advies geven op maat. Na het gesprek bij de wetswinkel kan het wijkteam u verder begeleiden in het (echt-)scheidingsproces indien dat nodig is. 
 
Op deze manier wordt u zo goed mogelijk geholpen in deze ingewikkelde situatie.

Welke wijkteams doen mee?

De deelnemende wijkteams vindt u hieronder. Ook als u niet in één van deze wijken woont, kunt u terecht bij het spreekuur van het wijkteam in uw buurt of naar het inloopspreekuur van de  Wetswinkel.

  • Buiten Noord-West 
  • Literatuurwijk
  • Buiten Zuid-West 
  • Stedenwijk 
  • Poort 
  • Noorderplassen 
Wat vindt u van onze website?