Direct naar paginainhoud

Almere Regenboogstad

Bij ons in Almere kun je je thuis en welkom voelen, kun je jezelf zijn. Ongeacht je afkomst, levensovertuiging, geaardheid, beperking of andere achtergrond. Almere is een diverse en inclusieve stad. We ondersteunen groepen en individuen die achterstand ervaren en harder moeten werken om in gelijkheid deel te nemen aan de samenleving. We willen dat de lhbti+-gemeenschap in Almere zichzelf kan zijn en werken samen aan acceptatie, tolerantie en emancipatie.

Regenboogpad en transpad

Tussen Hogeschool het Windesheim en het Flevoziekenhuis ligt het eerste gaybrapad van Almere en het eerste transpad van Europa. De jongeren van Diversity Almere namen het initiatief voor een symbolisch pad van krijt. Met die paden willen we zichtbaar bijdragen aan de emancipatie, veiligheid en sociale acceptatie van de lhbti+-gemeenschap. De paden zijn op 2 november 2019 geopend, als onderdeel van Almere Winter Pride Walk. Diversity Almere: "Paradeer over het pad om zo je pracht en praal aan de wereld te tonen!"

Meepraten

Behoor jij tot de lhbti+-gemeenschap van Almere en wil jij meedenken over hoe we invulling geven aan onze Regenboogstad? De verschillende lhbti+-partijen en vertegenwoordigers van de lhbti+-gemeenschap uit de stad komen regelmatig samen om dit te bespreken, tijdens bijeenkomsten van het lhbti+-platform Almere. Je bent van harte welkom om mee te denken, ideeën aan te dragen en bij te dragen aan de uitvoering.

Neem contact met ons op via info@almere.nl

“We sluiten aan bij de ‘Regenboogagenda’ om sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen te verbeteren. Hierbij is het stimuleren van de bereidheid om discriminatie te melden van groot belang. We gaan discriminatie tegen en bevorderen diversiteit. Iedereen moet dezelfde kansen krijgen, of het nu gaat om onderwijs, religie, werk, wonen of vrijetijdsbesteding. Het gaat niet om achtergrond, maar om de toekomst”

Uit: coalitieakkoord ‘Liefde voor Almere’

IDAHOT 2021 in Almere

Podcast

Beluister de podcastreeks over Regenboogsteden van Movisie: 4 afleveringen met gasten.

Illustratie Almere skyline
Jouw reactie