Direct naar paginainhoud

Geldzaken

Omgaan met geld is niet altijd makkelijk. In een wereld die barst van reclame koop je misschien sneller iets wat je eigenlijk niet nodig hebt. Bekijk onze tips hoe je geld kunt besparen en hoe je geldzorgen kunt oplossen. 

Gratis hulp

Waar kan je terecht voor gratis hulp bij geldzaken?

Rondkomen bij een laag inkomen

Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om rond te komen. Graag helpen we je. Niet alleen met geld, maar ook met gratis advies, hulp en activiteiten.

Kijk op almere.nl/rondkomen.

Gratis juridische hulp

  • Het Juridisch Loket geeft gratis juridisch advies. Op hun website vindt je informatie en tips. Heb jij een probleem met een persoon of een instantie? Of een klacht over een product of dienst? Bij het Juridisch Loket vind je ook handige voorbeeldbrieven. Het Juridisch Loket in Almere heeft inloopspreekuren. Dan kan je binnenlopen en gratis advies krijgen over jouw probleem. 
  • De Sociaal Raadslieden van De Schoor geven inwoners van Almere met een laag inkomen gratis informatie en advies op sociaal-juridisch gebied. Zij weten veel over regelingen en voorzieningen. Ze kunnen ook helpen met een brief of een bezwaarschrift. Dat kunnen de Sociaal Raadslieden alleen doen voor inwoners van Almere met de laagste inkomens.
  • De Wetswinkel Almere geeft hulp en advies bij (sociaaljuridische) problemen. Zoals problemen met schulden, ontslag en alimentatie. Lees meer informatie over de spreekuren van de wetswinkel

18 jaar! En dan?

Je bent officieel volwassen en krijgt daarmee meer verantwoordelijkheden. Misschien ga  je op jezelf wonen, studeren of werken. Allemaal dingen waar je ook je geldzaken voor moet regelen. Lees alle informatie over dingen die je moet regelen als je 18 jaar wordt.

Word je dit jaar 18 jaar? Check op 18inalmere.nl wat je nog moet en mag regelen!

Wat moet je regelen

Vanaf je 18e ben je zelf verantwoordelijk voor verzekeringen. Die sluit je af om bijvoorbeeld jouw ziektekosten te betalen, of ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen de financiĆ«le gevolgen van bijvoorbeeld schade of ongelukken. 

Vanaf je 18de ben je ook verantwoordelijk bent voor de (financiƫle) verplichtingen die je aangaat zoals:

  • Boetes
  • Betalingsachterstanden
  • Rood staan bij de bank
  • Schulden op je creditcard
  • Aankopen die je hebt gedaan
  • Leningen die je hebt afgesloten (ook je studielening)

Schrijf je in voor Woningnet

Het is handig om je meteen in te schrijven bij Woningnet, ook als je nu nog niet op jezelf wilt wonen. Dit omdat de wachtlijst voor een sociale huurwoning best lang is (bijna 10 jaar).
 

Illustratie Almere skyline
Jouw mening