Koningsdag

Koningsdag Almere 2017

koningsnacht 2013

Voor Koningsdag hoef je Almere niet uit. Het Koningsdagfeest in Almere begint al op woensdagavond 26 april en gaat door tot en met donderdagavond 27 april. Op veel plekken zijn er vrijmarkten en muzikale activiteiten. Kom vooral met het openbaar vervoer en de fiets en houdt u aan de spelregels, dan blijft het een feest voor iedereen.

Vrijmarkten
Iedereen mag spullen verkopen op de vrijmarkten in een aantal straten en pleinen in de centra van Almere Stad, Haven en Poort. Hierboven vindt u de kaartjes met de gebieden van de vrijmarkt, de wegafsluitingen, de grote afvalcontainers en de extra toiletten. De vrijmarkt begint op woensdagavond 26 april om 17.00 uur en duurt tot donderdag 27 april 17.00 uur. Houd rekening met de winkeliers en passerend publiek; plekken afbakenen met tape of verf is niet toegestaan. U mag voor een winkel staan als die niet open is tijdens Koningsdag. Winkels die wél open zijn, zijn te herkennen aan de posters.

Meer informatie over het programma staat op de website van de VVV. Voor een overzicht van het feestgebied kun je op deze pagina (onderaan) ook de plattegronden van de vrijmarkten in Almere bekijken. Meer info op http://www.koningsdaginalmere.nl of op facebook: https://www.facebook.com/vvvalmere 

Spelregels Koningsdag

Koningsdag is een feest voor iedereen. Om dat zo te houden, zijn er een aantal spelregels voor de activiteiten tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Deze gelden voor heel Almere.

Verkeer en parkeren
Op Koningsdag kunt u gebruikmaken van alle parkeergarages en –terreinen in de centra van Almere voor het gebruikelijke parkeertarief. Houd er rekening mee dat auto’s die geparkeerd staan in de vrijmarktzones en de toegangswegen daarnaartoe worden weggesleept. In Almere Buiten is er een stop- en parkeerverbod op de Evenaar. U kunt de stadscentra goed bereiken met het openbaar vervoer. Komt u op de fiets, dan kunt u de fiets parkeren in de overdekte fietsenstallingen op loopafstand van de vrijmarkt.

Muziek
Versterkt muziek maken mag alleen in het gebied van de commerciële markt. Het mag niet harder zijn dan 70 decibel. In het vrijmarktgebied is het toegestaan om onversterkt muziek te maken. 's Nachts tussen 0.00 en 7.00 uur mag u geen muziek of lawaai maken.

Commerciële markt
Op het Stadhuisplein in Almere Centrum staat een commerciële markt. Commerciële handelaren moeten zich hiervoor uiterlijk 21 april hebben ingeschreven via  info@koningsmarktalmere.nl. Zij mogen geen alcohol verkopen, tenzij hiervoor een ontheffing (Drank- en Horecawet art. 35C) is verleend.

Toiletten
U kunt gebruikmaken van de openbare toiletten in de Flevogarage en de Schippergarage en de toiletten bij de fietsenstallingen aan de Schrijverstraat, Brouwerstraat, Stadhuispromenade, Hospitaaldreef en Esplanade. Speciaal voor Koningsnacht en -dag plaatst de gemeente extra toiletunits in het vrijmarktgebied in Centrum en Buiten.

Schoonmaak en handhaving
De medewerkers van de gemeente doen er alles aan om de straten en pleinen na Koningsnacht en -dag zo snel mogelijk schoon te maken. Help hen daarbij. Heeft u niet alle spullen verkocht? Neem dan uw spullen weer mee naar huis, doneer ze aan de kringloopwinkel of breng ze naar het recyclingperron. Lege verpakkingen en ander afval kunt u kwijt in de containers bij de vrijmarkten. Houd u aan de spelregels en volg de aanwijzingen van de handhavers op, dan hebben we in Almere straks een geweldig feest.

Handhaving
Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zijn er extra politieagenten en toezichthouders aanwezig. Zij treden op tegen mensen die zich niet houden aan de spelregels of hun aanwijzingen niet opvolgen.

Een mooie Koningsdag gewenst voor iedereen! 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Evenementenloket via 14 036 of info@almere.nl.

Met de bus of fiets op Koningsdag

Vanwege de verwachte drukte raden wij u aan met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Met de bus komt u via de busbanen gemakkelijk van en naar Almere Stad en van daaruit kunt u ook naar Almere Haven, Buiten of Poort; even struinen langs de kleedjes.
Omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven.

Op straat parkeren in het vrijmarktgebied mag niet; daar geldt een parkeerverbod en een wegsleepregeling. In de parkeergarages gelden de normale tarieven.

In Almere Buiten is er een stop- en parkeerverbod op de Evenaar en de doorgang van de Keerkring naar het Globeplein en de toegangsweg van de Brasiliaplaats.

Naar boven

Spullen over na de vrijmarkt?

De recyclingperrons zijn op vrijdag 28 april open vanaf 9.00 uur. Hier kunt u uw spullen gratis kwijt:

·                Vlotbrugweg 36, 1332 AJ Almere Buiten;

·                Argonweg 81, 1362 AD Almere Poort.

In Almere Haven zijn er tijdelijke pop-upperrons, zie voor de locaties en openingstijden almere.nl/recyclingperrons. U kunt ook een afspraak maken om grofvuil op te laten halen; zie almere.nl/grofvuil of bel 14 036.

Kringloopwinkels
Bij de kringloopwinkels kunt u terecht met spullen die heel, bruikbaar en schoon zijn. Hier worden ze indien nodig opgeknapt en weer verkocht. Op recyclingplatform.nl/kringloopwinkels-flevoland vindt u de locaties.

Wat vindt u van onze website?