Direct naar paginainhoud

Tineke Ras ontvangt erepenning gemeente Almere

Tineke Ras heeft op 25 januari een gemeentelijke erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Hein van der Loo. Ze kreeg de onderscheiding vanwege haar inzet voor het Luierpark, een bijzondere herinneringsplek in Almere.

Het Luierpark is een bijzondere herinneringsplek in Almere. Voor stilgeboren of overleden kindjes, maar ook een plek waar het leven gevierd kan worden door een boom te planten voor een pasgeboren baby.  

Dankzij de toewijding en het doorzettingsvermogen van Tineke Ras kwam het Luierpark er in Almere Buiten, in 2017. Het is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar vreugde en verdriet elkaar afwisselen.

Een plek om te rouwen en te vieren

Een park met een bijzonder karakter vanwege de diversiteit aan bomen, en een mooie speelplek voor kinderen. Een plek om te rouwen, en te vieren, een plek om te genieten van de natuur. Burgemeester Hein van der Loo: “Nieuwe dingen bedenken. Aanpakken. Tineke Ras heeft de inwoners van Almere iets moois gegeven. Een echte Almeerse pionier.”

Bijzondere inzet voor Almere

Als blijk van grote waardering ontving zij daarom de erepenning van de stad Almere, namens het college van B en W. Een erepenning wordt uitgereikt aan Almeerders die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening