Skip to content

Historie

De geschiedenis van Almere

Het Bivak, de eerste (tijdelijke) woningen van Almere
Het Bivak in Almere Haven

De gemeente Almere bestaat nu zo'n 40 jaar. Maar de geschiedenis van Almere gaat veel verder terug. Dat bewijzen bodemvondsten uit de Steentijd en Zuiderzeeperiode. Meer daarover vindt u bij archeologie.

Documenten en beelden uit de recente geschiedenis van Almere, vanaf de drooglegging van de Flevopolder, zijn te vinden in het Stadsarchief.

Nieuws

Europese architectuur opent de deuren in Almere

14 augustus 2018

Programma Open Monumentendag Almere 2018 live!

Lees meer...

Nieuwe Raad van Commissarissen voor Floriade BV

24 juli 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Almere heeft  per 1 augustus 2018 een interim-Raad van Commissarissen(RvC) voor de Floriade BV benoemd. De interim-periode geldt tot nadere besluitvorming over de inrichting en aansturing van de...

Lees meer...

Haalbaarheidsonderzoek wijst locatie naast Floriadeterrein aan als beste plek

19 juli 2018

Eden Holland wil een educatief botanisch park van wereldniveau met een spectaculaire kas in Almere realiseren. Gedeputeerde Staten van Flevoland en het college van Almere hebben hun voorkeur uitgesproken voor een locatie ten zuidoosten van de A6,...

Lees meer...

Open Monumentendag Almere zoekt vrijwilligers!

18 juli 2018

Bent u geïnteresseerd in architectuur en de geschiedenis van Almere? Vindt u het leuk om bezoekers te verwelkomen en hen te informeren tijdens Open Monumentendag Almere? Dan zijn wij op zoek naar u!

Lees meer...

Wat vindt u van onze website?