Afval

Nieuwe prullenbakken in Almere Stad Centrum

16 juni 2017

Almere wil in 2020 een stad zonder afval zijn en daar hoort ook de openbare ruimte bij. Tot voor kort konden we alleen maar restafval inzamelen met de prullenbakken. Maar daar komt verandering in. Met deze nieuwe prullenbakken kunnen we ook afval...

Lees meer...

Verkennende bijeenkomst circulaire economie innovatiemissie Taiwan

23 mei 2017

innovatie missie

Op donderdag 1 juni 2017 wordt er een verkennende bijeenkomst gehouden over een innovatiemissie naar Taiwan, eind september 2017. Dus ziet u kansen voor technologiesamenwerking in Taiwan? Bent u geïnteresseerd in circulair ondernemen? Kom dan op...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. 

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Wat vindt u van onze website?