Afval

Stadsreiniging leegt eerder uw bak deze week

Stadsreiniging leegt eerder uw bak deze week
In verband met de hoge temperaturen voor de komende dagen begint Stadsreiniging om 7.15 uur met het legen van de afvalbakken. Dit betekent dat uw bak mogelijk eerder geleegd wordt. Zet daarom deze keer uw bak al de avond voor de inzameling aan de weg. De aanpassing geldt alleen voor deze week. Dank voor uw medewerking. 

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Stadsreiniging leegt eerder uw bak deze week

30 juni 2015

In verband met de hoge temperaturen voor de komende dagen begint Stadsreiniging om 7.15 uur met het legen van de afvalbakken. Dit betekent dat uw bak mogelijk eerder geleegd wordt. Zet daarom deze keer uw bak al de avond voor de inzameling aan...

Lees meer...

Blik en drankenkartons in plasticbak

22 mei 2015

levensgroot melkpak

De gemeente Almere zamelt ook blik en drankenkartons gescheiden in. Drankenkartons zijn bijvoorbeeld melkpakken en pakken van vruchtensap en soep. De blikken en drankenkartons worden samen met het plastic opgehaald. De drankenkartons...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.