Skip to content

Afval

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Glas in ’t bakkie: alleen nog wit doorzichtig en gekleurd glas

24 mei 2018

Nieuwe glasbak met twee openingen

Woensdag 23 mei onthulde afdelingsmanager Stadsreiniging Rob Ravensbergen de eerste glasbak voor twee soorten glas; wit doorzichtig en gekleurd glas. Voor de glascampagne worden de glasbakken de komende tijd aangepast van drie naar twee inworpgaten....

Lees meer...

Nieuwe prullenbakken in Almere Stad Centrum

24 april 2018

De prullenbakken in Almere Stad Centrum zijn verouderd en moeten vervangen worden. De werkzaamheden hiervoor zijn afgelopen maandag 16 april begonnen en duren naar verwachting tot en met de derde week van juni.  De nieuwe prullenbakken maken...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. 

Wat vindt u van onze website?