Afval

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Promotieteam Almere stad zonder afval komt op bezoek

28 juli 2015

Promotieteam Almere stad zonder afval

Deze zomer bezoekt het promotieteam van Almere stad zonder afval verschillende wijken en markten in Almere. Het promotieteam vertelt u graag meer over afval scheiden. En misschien heeft u zelf goede tips. Bij u in de buurt? Het promotieteam is van...

Lees meer...

Blik en drankenkartons in plasticbak

28 juli 2015

levensgroot melkpak

De gemeente Almere zamelt ook blik en drankenkartons gescheiden in. Drankenkartons zijn bijvoorbeeld melkpakken en pakken van vruchtensap en soep. De blikken en drankenkartons worden samen met het plastic opgehaald. De drankenkartons...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.