Afval

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

De blad- en snoeikorven komen weer!

6 oktober 2016

Vanaf maandag 10 oktober gaat de gemeente weer alle blad- en snoeiafvalkorven in alle wijken van Almere neerzetten. U kunt dan weer bladeren uit de tuin en van de straat kwijt in de korven. Ook zo houden we samen de straten in Almere schoon en...

Lees meer...

Tijdelijke recyclingperrons in Almere Haven

6 oktober 2016

Een deel van het huidige recyclingperron in Almere Haven wordt per half augustus gesloopt. De grond moet per 1 oktober 2016 opgeleverd worden aan Rijkswaterstaat voor de uitbreiding van de A6. Om de inwoners van Almere Haven toch te voorzien van een...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.