Afval

Vanwege systeemproblemen waren de Afvalkalender op internet en de inzameldagen in de AlmereApp niet correct. Inmiddels zijn de problemen opgelost en werkt alles naar behoren. 

In sommige gevallen is het nodig om de AlmereApp opnieuw te installeren of in de AlmereApp de postcode en het huisnummer opnieuw in te voeren en op te slaan. 

Onze excuses voor het ongemak. 

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Zwerfvuil rapen: ja, wij doen mee!

28 januari 2016

Pak de kalender er maar bij, want op zaterdag 19 maart 2016 is het weer Landelijke Opschoondag én het begin van de Week van Nederland Schoon. Wil je meedoen en je aanmelden met straat, sportvereniging of gezellig met je buren? Dat kan tot en met...

Lees meer...

Afvalkalender 2016 en Bakkendag AlmereApp

7 januari 2016

Beginscherm AlmereApp

Vanwege systeemproblemen waren de Afvalkalender op internet en de inzameldagen in de AlmereApp niet correct. Inmiddels zijn de problemen opgelost en werkt alles naar behoren. In sommige gevallen is het nodig om de AlmereApp opnieuw te installeren of...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.