Afval

Recyclingperrons 24 december eerder dicht

De recyclingperrons Haven, Buiten en Poort sluiten op woensdag 24 december om 16.00 uur. 

Let op! Inhaaldag eerste en tweede kerstdag

Uw duo- of plasticbak wordt op woensdag 24 december geleegd in plaats van donderdag 25 december, eerste kerstdag. 
Voor vrijdag 26 december, tweede kerstdag, is de inhaaldag zaterdag 27 december

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Glas scheiden nog makkelijker

26 november 2014

wethouder Huis opent glasbak

Glas waar drank, voedsel of cosmetica in was verpakt hoort in de glasbak. En vanaf nu mag dat met de deksel of dop erop én restjes erin. Makkelijk, snel en schoon, want het glas hoeft niet meer te worden omgespoeld.  Wethouder Frits huis heeft...

Lees meer...

Glas in ’t bakkie: met deksel of dop èn restjes

20 november 2014

Glas scheiden nog makkelijker

Glas waar drank, voedsel of cosmetica in was verpakt hoort in de glasbak. En vanaf nu mag dat mèt de deksel of dop erop én restjes erin. Makkelijk, snel en schoon, want het glas hoeft u niet meer om te spoelen.   Sticker op uw duobak Om...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.
Lees hier alles over de 50kilo-uitdaging!