Afval

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Nieuwe Afvalgids Almere 2015

25 september 2015

Afvalgids Almere 2015

In september en oktober wordt een nieuwe Afvalgids Almere 2015 bezorgd bij alle huishoudens in Almere. Hierin vindt u allerlei wetenswaardigheden en handige tips over verschillende soorten afval en wat u er mee moet doen.  Wij willen graag...

Lees meer...

Speciale app voor afval scheiden: de Recyclemanager

25 augustus 2015

Lancering app Recylcemanager

Eind augustus heeft Frits Huis, wethouder Openbare ruimte, cultuur en milieu de Recyclemanager gelanceerd in Almere. De app wordt landelijk gebruikt en helpt inwoners van alle Nederlandse gemeentes om op te zoeken hoe afval gescheiden wordt en waar...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.