Afval

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Wat is úw tip voor afvalscheiden?

5 augustus 2014

Afvalscheiden in de keuken

Almere wil een stad zonder afval worden. Maar hoe bereiken we dat? U kunt helpen! Hoe maakt u afvalscheiden makkelijk en leuk? Heeft u iets handigs bedacht voor afvalscheiding in uw keuken of tuin? Hoe voorkomt u dat u veel (rest-)afval heeft? We...

Lees meer...

Almere weer gemeente met meeste schoonmaakinitiatieven

10 juli 2014

Almere werd voor het tweede jaar op rij gehuldigd als winnende gemeente met de meeste schoonmaakinitiatieven tijdens Landelijke Opschoondag. Het bleek een nek aan nek-race met Amsterdam, maar met 34 grote schoonmaakacties bleek Almere toch de grote...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.
Lees meer!