Afval

Op Koningsdag geen ophaaldag afval

Op Koningsdag, maandag 27 april, worden uw afvalbakken niet geleegd. In plaats daarvan komen wij op zaterdag 25 april uw duo- of plasticbak legen. Dit doen wij tot 20.30 uur. Laat uw bak dus tot deze tijd op de opstelplaats staan. Voor de papierbakken is geen inhaaldag.
Op Koningsdag zijn de recyclingperrons gesloten.

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Feestelijke aftrap Landelijke Opschoondag 28 maart op de Grote Markt

18 maart 2015

Landelijke Opschoondag

Zaterdag 28 maart begint de Week van Nederland Schoon met de Landelijke Opschoondag. Vanaf ongeveer 9.00 uur rijdt een stoet wagens van Stadsreiniging via verschillende delen van Almere Stad naar de Grote Markt. Tegen 10.30 uur kunt u de wagens van...

Lees meer...

Staatssecretaris Mansveld geeft startsein project afvalscheiding hoogbouw

9 maart 2015

Staatssecretaris Wilma Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf samen met wethouder Frits Huis maandag 9 maart in Almere het startsein voor een project dat afvalscheiding gemakkelijker moet maken voor bewoners van flats en...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden.
Lees hier alles over de 50kg-uitdaging!