Afval

Volg ons op

Facebook

De afvalbakken worden de rest van de dag niet meer geleegd. Ook wordt er geen grofvuil meer opgehaald. Door de winterse weersomstandigheden is het niet meer verantwoord om met de wagens de weg op te gaan. Is uw bak nog niet geleegd, laat deze dan aan de straat staan. Wij legen uw bak wanneer de weersomstandigheden het weer toe laten.
Ook het pop-upperron in Almere Haven sluit per direct. 

Bladkorven binnenkort weer weg

1 december 2017

Vanaf maandag 11 december worden de bladkorven in Almere weer weggehaald. De gemeente had vanaf half oktober bladkorven op verschillende locaties in de wijken geplaatst. Hiervan is weer goed gebruik gemaakt. Ook voor deze laatste weken verzoeken wij...

Lees meer...

Afvalkalender via Recyclemanager stopt eind 2017

9 november 2017

De gemeente Almere leegt iedere week de afvalbakken; de ene week de duobak, de andere week de plasticbak. En eens in de twee weken de papierbak en het textiel. Hiervoor geeft de gemeente ook een afvalkalender uit via de app Recyclemanager. Deze app...

Lees meer...

Almere, stad zonder afval

Almere, stad zonder afval

Almere wil een stad zonder afval worden. Het doel is om in 2020 in Almere gemiddeld nog maar 50 kilo restafval per persoon per jaar over te houden. 

De gemeente zorgt voor de afvalinzameling in de stad, via afvalbakken en (ondergrondse) containers. Ook zijn er drie recyclingperrons waar u uw afval gratis kwijt kunt. En een gratis ophaaldienst voor grofvuil. Bovendien ruimen we zwerfafval en dumpingen op.

Uiteraard kunt u zelf ook veel doen om Almere schoon en veilig te houden. Zorg bijvoorbeeld dat u uw afval goed gescheiden inlevert, gooi uw afval in de prullenbakken, en breng uw grofvuil naar de recyclingperrons. Bedankt!

Wat vindt u van onze website?