Belastingen

De gemeente heft belastingen om voorzieningen in de stad te betalen. Bijvoorbeeld parken en plantsoenen, wegen, theaters en kunstinstellingen, de bibliotheek, straatverlichting, ophalen van het huisvuil en het onderhoud van het riool.

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen

Iedereen die in Almere woont, een bedrijf heeft of eigenaar is van een pand, ontvangt jaarlijks (meestal eind februari) het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. U kunt uw aanslagbiljet vanaf 29 februari online inzien (DigiD verplicht).

Aanslagbiljet inzien (vanaf 29 februari mogelijk)

Op het aanslagbiljet staan maximaal vier belastingen vermeld, afhankelijk van uw situatie. Dit zijn de:

De tarieven van dit jaar vindt u onder Tarieven Belastingen.

Aanslagbiljet digitaal ontvangen

Wilt u uw aanslagbiljet voortaan digitaal ontvangen en bekijken? Dat kan via de Berichtenbox van MijnOverheid. Dit is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van de gemeente, maar ook van de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV digitaal kunt ontvangen. Ga naar www.mijnoverheid.nl om uw account te activeren via uw DigiD. Dan ontvangt u uw aanslagbiljet niet meer per post, maar in uw digitale brievenbus.

Ontvangt u uw aanslagbiljet nu al digitaal via uw internetbankieromgeving (FiNBOX)? Omdat steeds minder mensen gebruikmaken van deze dienst, heeft de gemeente besloten om het aanslagbiljet vanaf 2016 niet meer via de FiNBOX te versturen. Activeer uw account op MijnOverheid als u uw aanslagbiljet digitaal wilt ontvangen. 

Bezwaar en kwijtschelding

Bent u het niet eens met de inhoud van de aanslag die u heeft ontvangen, dan kunt u vanaf 29 februari bezwaar maken tegen de gemeentelijke belastingen. Uw bezwaar dient u binnen zes weken in te dienen.

Als u niet in staat bent om te betalen, kunt u kwijtschelding aanvragen