Burgerzaken

Burgerzaken

Bij Burgerzaken kunt u terecht voor bijvoorbeeld uw paspoort of identiteitskaart, rijbewijs, uittreksel of verhuisaangifte.

Online regelen

Veel zaken kunt u via deze website regelen. U hoeft dus niet naar het stadhuis te komen. Via onderstaande links kunt u het direct regelen. In sommige gevallen is inloggen met DigiD nodig.

Langskomen

De volgende producten kunt u alleen in het stadhuis, bij Burgerzaken, regelen:

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen of vernieuwen
  • Rijbewijs aanvragen of vernieuwen
  • Gestolen of verloren reisdocument of rijbewijs registreren
  • Geboorteaangifte
  • Beoordeling/inschrijven akte burgerlijke stand
  • Erkenning ongeboren vrucht
  • Legalisatie handtekening
  • Informatie over naturalisatie
  • Informatie over trouwen/geregistreerd partnerschap

Afspraak maken

Alleen het doen van geboorte- of overlijdensaangifte is mogelijk zonder afspraak. Wanneer u hiervoor geen afspraak maakt, bestaat de kans dat u moet wachten. Voor het afhalen van uw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs kunt u geen afspraak maken. Hiervoor kunt u altijd zonder afspraak langskomen. 

Alleen op afspraak

Voor alle overige producten kunt u alleen op afspraak langskomen bij Burgerzaken. U kunt tot vier weken van tevoren een afspraak maken. De afspraak maakt u via de onderstaande link:

Afspraak maken

Is het niet mogelijk om op korte termijn bij Burgerzaken een afspraak in te plannen, dan adviseren wij u om de bovenstaande website in de gaten te houden en het later nog eens te proberen. Het komt namelijk vaak voor dat er plekken vrijkomen of extra balies opengesteld worden, waardoor u wel op kortere termijn bij Burgerzaken terecht kunt.

Openingstijden Burgerzaken
Dagen Tijdstip
Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag 9.00-17.00 uur
Donderdag 9.00-17.00 uur en 18.00-20.00 uur
Zaterdag 10.00-15.00 uur (april t/m juli)

Afspraken afzeggen of wijzigen

Heeft u een afspraak, maar kunt u niet op de afgesproken tijd aanwezig zijn? Zeg uw afspraak dan uiterlijk 24 uur van tevoren af. Dan kunnen wij in uw plaats iemand anders helpen. Dat zorgt ervoor dat u ook sneller weer terecht kunt.

Afspraak afzeggen of wijzigen

Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap: bel voor afspraak

Een melding van een voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap maken kan op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag, van 9.00 tot 15.30 uur. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 036.