Direct naar paginainhoud

Controle containers

Er wordt steeds meer groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden in Almere. Daar bedanken wij je voor. Het is belangrijk dat je in de gft-container echt alleen afval doet dat daarin mag: gft en etensresten. Alleen dan kunnen we er compost van maken. We zien dat er nog best veel afval in de gft-container zit, dat daar niet in hoort. Daarom zullen we extra controleren op verkeerd afval in containers.

We beginnen met extra controles op gft-containers. Je krijgt een brief als we in jouw wijk extra gaan controleren. Bij deze controles werken we met kaarten die we aan de containers hangen.  

Bij de extra controles kun je ook een boete krijgen als er vaker verkeerd afval in de container zit. Lees meer over hoe je verschillende soorten afval weggooit.

Containerkaarten

Bij een gele kaart is de container niet geleegd. In dit geval kun je 2 dingen doen. 

  • Bel met 14 036 voor een afspraak met een afvalcoach. De afvalcoach geeft je handige tips om je afval beter te kunnen scheiden.
  • Of haal het afval dat niet in de container hoort, eruit en stop het in de juiste container. Je kunt de huiscontainer de volgende inzameldag opnieuw aan de straat zetten.

Als het afval voor de tweede keer niet goed gescheiden is, krijg je een roze kaart aan de container. Je kunt dan een boete krijgen. Hiervoor nemen we contact met je op.  

Minder restafval = minder afvalverbranding   

De gemeente Almere wil de hoeveelheid restafval sterk verminderen. Hieraan help je mee door je afval beter te scheiden. Restafval wordt verbrand. Dat is slecht voor het milieu en zorgt voor hogere kosten. Met de controles willen we gft beter scheiden. Zo verbranden we minder afval.    

Privacy 

De kaarten slaan we op in de chip die in je container zit. Op de chip staat ook jouw adres. Zo weten we welke container bij welk huis hoort. Lees meer over wat we doen met je persoonsgegevens

Illustratie Almere skyline
Jouw mening