Direct naar paginainhoud

Afspraak maken

De gemeente Almere werkt grotendeels op afspraak.

Afspraak afzeggen of wijzigen

Dat kan via de link in de bevestigingsmail die je van ons ontvangt na het maken van de afspraak. Je kunt ook bellen naar 14 036. Een afspraak op het Ondernemersplein kan op het stadhuis of aan de telefoon. Bij het maken van de afspraak kies je of je naar het stadhuis komt of wilt bellen. Als je langskomt, schrijf dan in het notitieveld van het afspraakformulier waarvoor je langskomt en om welke plek het gaat.

Afspraak voor meerdere personen bij Balie Burgerzaken

Kom je met meer personen naar 1 afspraak? Vul dan in het afspraakformulier de gegevens van één van jullie in. Maak je een afspraak voor jouw kind(eren) waarbij je aanwezig bent, dan mag je ook je eigen gegevens invullen.

Afspraak maken Balie Vergunningen

Je kunt een telefonische afspraak maken of een fysieke afspraak inplannen voor Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH).

Bij een telefonische afspraak bellen we je op de dag en het tijdstip dat jij wenst. Noteer bij het maken van je afspraak je telefoonnummer en vermeld duidelijk waar je afspraak over gaat. Een fysieke afspraak is op het Ondernemersplein in het Stadhuis.

Op woensdagen van 8.30 uur tot 11.30 uur is er een vrije inloop bij de balie VTH. Je kunt dan zonder afspraak terecht voor al je vragen over vergunningen, omgevingsrecht en kinderopvang, bestemmingsplantoetsen en vergunningen evenementen, drank en horeca. Afspraken doen wij in het Nederlands. Neem een tolk mee als je Engels spreekt. Je kunt je vooraf melden bij de gastvrouw.

Van 3 mei tot en met 2 september 2024 is de balie op vrijdagen gesloten. Houd hier rekening mee bij het plannen van je bezoek.

Inzage van verleende of aangevraagde vergunningen

Voor het inzien van (verleende) vergunningen of archiefinzage van dossiers kun je zelf geen afspraak maken. Je kunt dit aanvragen via het Aanvraagformulier archiefinzage dossier. Wil je meer informatie over archiefinzage, kijk dan op de pagina van balie VTH.

Afspraak maken Ondernemersloket

Je kunt alleen een afspraak maken met het Ondernemersloket voor vragen die met ondernemen te maken hebben. Vragen over bijvoorbeeld vergunningen of het aanvragen van een paspoort kun je stellen via een ander loket, zoals Vergunningen of Burgerzaken.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening