Direct naar paginainhoud

Afspraak maken

De gemeente Almere werkt vooral op afspraak.

Afspraak afzeggen of wijzigen

Dat kan via de link in de bevestigingsmail die je van ons krijgt na het maken van de afspraak. Je kunt ook bellen naar 14 036. 

Ondernemersloket

Een afspraak voor het Ondernemersloket kan op het stadhuis of aan de telefoon. Bij het maken van de afspraak kies je of je naar het stadhuis komt of wilt bellen. 

Afspraak voor meerdere personen bij Balie Burgerzaken

Kom je met meer personen naar een afspraak? Vul dan in het afspraakformulier de gegevens van één van jullie in. Als je een afspraak maakt voor jouw kind(eren) waar je zelf ook bij bent, dan mag je je eigen gegevens invullen.

Afspraak maken Balie Vergunningen

Voor vragen aan Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH) kun je een afspraak maken om langs te komen of de afspraak via de telefoon doen.

Als je langskomt is de afspraak op het Ondernemersplein in het Stadhuis. Bij een telefonische afspraak bellen we je op de dag en het tijdstip dat jij wilt. Vul bij het maken van je afspraak je telefoonnummer in en schrijf duidelijk op waar je afspraak over gaat.

Op woensdagen van 8.30 uur tot 11.30 uur is er een vrije inloop bij de balie VTH. Je kunt dan zonder afspraak terecht voor al je vragen over vergunningen, omgevingsrecht en kinderopvang, bestemmingsplantoetsen en vergunningen evenementen, drank en horeca. Afspraken doen wij in het Nederlands. Neem een tolk mee als je Engels spreekt. Je kunt je vooraf melden bij de gastvrouw.

Ga voor meer informatie naar de pagina Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH).

Inzage van verleende of aangevraagde vergunningen

Voor het bekijken van (verleende) vergunningen of dossiers in het archief kun je zelf geen afspraak maken. Je kunt dit aanvragen via het Aanvraagformulier archiefinzage dossier. Wil je meer informatie over archiefinzage, kijk dan op de pagina van balie VTH.

Afspraak maken Ondernemersloket

Je kunt alleen een afspraak maken met het Ondernemersloket voor vragen die met ondernemen te maken hebben. Heb je vragen over bijvoorbeeld vergunningen of het aanvragen van een paspoort? Maak een afspraak met Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) of Burgerzaken.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening