Direct naar paginainhoud

Grofvuil ophalen Almere Stad Centrum en de Staatsliedenwijk

In Almere Stad Centrum ende Staatsliedenwijk hoef je geen afspraak te maken voor het laten ophalen van grofvuil. Voor het afhalen van klein chemisch afval moet je wel een afspraak maken. In de rest van Almere gelden de algemene regels.

Almere Stad Centrum

Als je in Almere Stad Centrum woont, dan hoef je geen afspraak te maken voor het ophalen van grofvuil. Grofvuil wordt op werkdagen 1 keer per dag opgehaald. Zet je grofvuil op werkdagen voor 12.00 uur neer, dan wordt het diezelfde dag opgehaald. Voor het afhalen van klein chemisch afval moet je wel een afspraak maken.

Het grofvuil mag je aan de straatkant bij de ingang van je wooncomplex aanbieden. Zet grofvuil niet bij ondergrondse containers staan, anders kunnen we deze niet legen. In bepaalde gevallen zijn er afspraken met de woningbouwvereniging of de VvE gemaakt, bijvoorbeeld als de ingang van het complex niet goed bereikbaar is. Twijfel je waar je jouw grofvuil kunt aanbieden? Vraag het dan na bij je verhuurder of VvE. Of bel 14 036.

Staatsliedenwijk

Woon je in de Staatsliedenwijk in Almere Stad, dan hoef je geen afspraak te maken voor het ophalen van grofvuil. Elke werkdag wordt grofvuil 1 keer per dag opgehaald. Zet je grofvuil op werkdagen voor 7.30 uur neer, dan wordt het diezelfde dag opgehaald. Voor het afhalen van klein chemisch afval moet je wel een afspraak maken.

Bewoners van laagbouwwoningen bieden grofvuil aan het einde van hun straat aan. Woon je in een hoogbouwwoning, dan mag het grofvuil aan de straatkant bij de ingang van je wooncomplex aanbieden. Zet grofvuil niet bij ondergrondse afvalcontainers, anders kunnen we deze niet legen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening