Direct naar paginainhoud

Containerplek adopteren

Heb jij wat tijd over om te helpen een ondergrondse containerplek in jouw buurt netjes te houden? Word dan adoptant van een containerplek. De gemeente zorgt gratis voor afvalgrijper, vuilniszakken, bezem, blik en veger én onkruidkrabber.

De gemeente Almere en inwoners zetten zich samen in voor een schone stad. Wij zorgen ervoor dat ondergrondse containers goed functioneren, tijdig zijn geledigd en afvaldumpingen worden weggehaald.

Word adoptant van een containerplek

Adoptanten van ondergrondse containerplekken helpen mee aan het schoonhouden van hun buurt. Jij zorgt ervoor dat een containerplek bij jou in de buurt er netjes uit ziet. Dit doe je door:

  • Te zorgen dat de plek rondom de container schoon en netjes blijft
  • Kartonnen dozen klein te maken, zodat de opening van de container niet geblokkeerd raakt
  • Meldingen te maken van verkeerd aangeboden grofvuil en afvaldumpingen of het niet goed functioneren van een container bij jouw contactpersoon van de gemeente

Het adopteren van een containerplek levert meer op dan alleen een schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Of om actief buiten te zijn.

Wil jij aan de slag voor een schone buurt? Meld jezelf dan aan als adoptant van een containerplek. De gemeente vraagt enkele persoonsgegevens om contact met je op te nemen over actualiteiten en evenementen rond het adopteren van een containerplek. Jouw gegevens worden niet gedeeld met derden. Zie voor verdere informatie het privacy statement.

Supporter van Schoon

Woon jij in een buurt zonder ondergrondse containers en houd jij graag je buurt schoon? Word dan Supporter van Schoon en bestel eigen materialen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening