Direct naar paginainhoud

Vreemdelingenpaspoort

Woon je in Almere en sta je ook ingeschreven, maar heb je niet de Nederlandse nationaliteit en kun je van je eigen land geen paspoort krijgen? Dan kun je in bepaalde gevallen bij ons een vreemdelingenpaspoort aanvragen. Voor meer informatie kun je bellen naar telefoonnummer 14 036.

Als je in aanmerking komt voor een vreemdelingenpaspoort, dan moet je in ieder geval meenemen (zowel bij een eerste afspraak als bij een vernieuwing):

  • Jouw geldige verblijfsvergunning type III of IV of  V
  • Eventueel het vluchtelingenpaspoort dat je nu hebt
  • Een pasfoto die niet te lang geleden is genomen en waar jij goed herkenbaar op staat
  • Bij minderjarigheid; toestemming(en) van de gezaghouder(s) + kopie identiteitsbewijzen

Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort hebben wij eerst toestemming nodig van de IND en soms ook van Buitenlandse zaken. Als er geen bezwaren zijn, dan krijg je bericht dat je een afspraak kunt maken voor een (vervolg)afspraak en informatie over wat je mee moet meenemen om een vreemdelingenpaspoort aan te vragen.

Kosten

ProductKosten
Vreemdelingenpaspoort€ 63,40

Vreemdelingenpaspoort kwijt of gestolen

Ben je jouw vreemdelingenpaspoort kwijtgeraakt of is die gestolen? Dan moet je dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven, zodat wij de vermissing kunnen registreren. Je voorkomt hiermee dat er fraude met jouw document wordt gepleegd. Dit kun je online doorgeven met je DigiD. Je hoeft hiervoor niet naar de politie.

Vreemdelingenpaspoort voor kinderen

Kinderen jonger dan 18 jaar kunnen een paspoort aanvragen met toestemming van de ouders (gezaghouders). Ouders geven hiervoor minimaal 2 dagen voor de afspraak digitaal hun toestemming.  

Toestemming geven voor paspoort/identiteitskaart minderjarigen  (aanmelden met DigiD)

Heb je geen DigiD? Vul dan het onderstaande toestemmingsformulier in en neem dit mee naar de afspraak. De handtekening op het formulier, is hetzelfde als op het meegegeven identiteitsbewijs.

Toestemmingsformulier (pdf, 0,063Mb)

Illustratie Almere skyline
Jouw mening