Skip to content

Koningsdag

Spelregels Koningsdag

Koningsdag is een feest voor iedereen. Om dat zo te houden, zijn er een aantal spelregels voor de activiteiten tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

Spullen over van de vrijmarkt?

Heeft u na afloop van de vrijmarkt spullen over? U kunt ze naar diverse locaties brengen.

Koningsdag Almere 2018

Voor Koningsdag hoef je Almere niet uit. Het Koningsdagfeest in Almere begint al op donderdagavond 26 april en gaat door tot en met vrijdagavond 27 april. Op veel plekken zijn er vrijmarkten en muzikale activiteiten.

Met de bus of fiets op Koningsdag 

Vanwege de verwachte drukte raden wij u aan met het openbaar vervoer of op de fiets te komen. Met de bus komt u via de busbanen gemakkelijk van en naar Almere Stad en van daaruit kunt u ook naar Almere Haven, Buiten of Poort.

Omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven. Op straat parkeren in het vrijmarktgebied mag niet: daar geldt een parkeerverbod en een wegsleepregeling. In de parkeergarages gelden de normale tarieven. In Almere Buiten is er een stop -en parkeerverbod op de Evenaar en de doorgang van de Keerkring naar het Globeplein en de toegangsweg van de Brasiliaplaats.

Vrijmarkten

Iedereen mag spullen verkopen op de vrijmarkten in een aantal straten en pleinen in de centra van Almere Stad, Haven en Poort. De vrijmarkt begint in Almere Stad en Almere Buiten op donderdagavond 26 april om 17.00 uur en duurt tot vrijdag 27 april 17.00 uur. In Almere Haven is er vrijmarkt op donderdagavond van 17.00 uur tot 22.00 uur en op Koningsdag zelf, vooral op de grachten en de Markt. Dat is niet anders dan in voorgaande jaren. Dit gezellige volksfeest is er al jarenlang en wordt door de gemeente ondersteund. Er is donderdagavond echter geen verdere programmering.

Ook In Almere Poort (Cascadepark bij Het Klokhuis) en het Lumièrepark vinden de vrijmarkten op Koningsdag zelf plaats. Voor vrijmarkten gelden wel een aantal spelregels.

Programma

Meer informatie over het programma staat op de website www.koningsdaginalmere.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/vvvalmere.

Openingstijden

Op Koningsdag (vrijdag 27 april) is de gemeente gesloten. Het stadhuis, de recyclingperrons, het Upcyclecentrum en de sporthallen zijn deze dagen dicht. Ook het telefoonnummer 14 036 is niet bereikbaar. 

Inhaaldagen afvalbakken

Op Koningsdag (vrijdag 27 april) legen we geen afvalbakken. In plaats van Koningsdag komen we op zaterdag 28 april uw duo-, gft- of plasticbak legen. Dit doen we tot 20.30 uur. Laat uw bak dus tot deze tijd op de opstelplaats staan. Voor de papierbakken is geen inhaaldag.

Sluiting wijkteams

De wijkteams in Almere zijn op Koningsdag telefonisch niet bereikbaar. Ook zijn er geen inloopspreekuren. Heeft u ondersteuning nodig en wilt u daarover in gesprek met het wijkteam? Vul dan het meldingsformulier wijkteams in.

Regel uw zaken digitaal

Veel producten kunt u ook aanvragen via almere.nl. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken bij Burgerzaken, een uittreksel aanvragen of een verhuizing doorgeven.

Wat vindt u van onze website?