Direct naar paginainhoud

Informatie Vestigen en uitbreiden

Uitbreiding van een bestaand bedrijf op eigen terrein

Soms is er sprake van een uitbreiding op eigen terrein, waarvoor (beperkt) aanvullende grond van de gemeente nodig is. Dat kan zijn om het gebouw uit te breiden, dan wel parkeerruimte te creƫren. Soms zijn hier mogelijkheden voor, soms niet. Via onze accountmanagers kunnen de mogelijkheden verkend worden.

Bestemmingsplan

Onze afdeling Vergunning, Toezicht & Handhaving heeft alle informatie over (afwijken) bestemmingsplan en voortoets bestemmingsplan voor u op een rij gezet.

Vergunningen

Bij de realisatie van uw plannen krijgt u te maken met zowel landelijke als plaatselijke regelgeving en vergunningen. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren en behulpzaam zijn. Zo kunnen wij aangeven wat de mogelijkheden zijn om u in een bestaand pand te vestigen en welke vergunningen u daar voor nodig heeft. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld een omgevingsvergunning voor het verbouwen van uw pand, een omgevingsvergunning of een horecavergunning voordat u in exploitatie mag.

Wij adviseren u om in een vroegtijdig stadium contact op te nemen met onze relatiebeheerders van VTH. Zij kunnen u adviseren en begeleiden gedurende het vergunningtraject. Dit vooroverleg heeft geen formele status maar kan zeker bij meer complexe projecten wel lonend zijn. U heeft dan al in een vroeg stadium contact met de specialisten van de gemeente. Dit kan het uiteindelijke proces van de aanvraag zelf verduidelijken en vereenvoudigen.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening