Direct naar paginainhoud

Basisscholen

In Almere heb je een ruime keus aan basisscholen. Er zijn openbare scholen en bijzondere scholen. Voor je kind 4 is, moet het aangemeld zijn bij een basisschool naar keuze.

Openbare scholen zijn toegankelijk voor alle kinderen. Bijzondere scholen geven les vanuit een bepaalde godsdienst of levensbeschouwing. Zo zijn er rooms-katholieke, protestants-christelijke, islamitische, hindoe├»stische en vrije scholen. Er zijn ook scholen die lesgeven vanuit een bepaalde onderwijstheorie. Bijvoorbeeld Montessori, Dalton of Jenaplan.

Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over de verschillende soorten scholen. Ook lees je waar je het beste op kunt letten als je een school gaat uitkiezen voor jouw kind.

Op de website Scholen op de kaart kun je scholen bekijken en vergelijken.

Wanneer moet je je kind aanmelden?

Voordat je kind vier jaar is, moet je jouw kind hebben aangemeld bij een basisschool naar keuze. Het is aan te raden dit te doen rond de derde verjaardag van je kind. De inschrijving doe je schriftelijk. De meeste scholen gebruiken hiervoor een aanmeldingsformulier.

Verwacht je dat je kind meer ondersteuning nodig heeft dan op een gewone school gegeven wordt? Geef dat dan aan bij het aanmelden, zodat Passend Onderwijs Almere met je mee kan denken.

Illustratie Almere skyline
Jouw mening