Direct naar paginainhoud

Internationale scholen

Almere heeft een internationale basisschool en een internationale middelbare school. Ook is er internationaal hoger onderwijs op hbo- en universitair niveau.

International Primary School Almere

International Primary School Almere biedt zowel Nederlandstalig als internationaal basisonderwijs aan. Nederlandse leerlingen krijgen er al vanaf groep 1 Engelse les. Buitenlandse leerlingen die tijdelijk in Nederland verblijven, kunnen terecht bij de internationale afdeling van Letterland. Dat geldt ook voor Nederlandse leerlingen die binnenkort naar het buitenland verhuizen.

International School Almere

Op de International School Almere in Almere Poort kunnen Nederlandse leerlingen internationaal voortgezet onderwijs volgen. De opleiding is geschikt voor leerlingen met een positief vwo-advies. De voertaal op school is Engels.

Internationaal hoger onderwijs

Aeres Hogeschool is een hogeschool met een groot internationaal netwerk. De opleidingen van Aeres richten zich op de relatie tussen stad, natuur en economie.  

Het International New Town Institute (INTI) biedt internationale lezingen en masterclasses aan op het gebied van nieuwe steden (new towns).

Illustratie Almere skyline
Jouw mening